Slimme twitteraar wijst ons erop: Jumbo-Visma nog steeds met 8 man in de Tour..

Mooie grap, maar er zit ook een kern van waarheid in. Jumbo-Visma op creatieve wijze nog steeds met acht man in de Tour!

Tour de France 2022 - Rest day 2

Het was even slikken voor Jumbo-Visma de dag voor de rustdag. 's Ochtends ging de zowel fysiek als mentaal gebroken Primoz Roglic niet meer van start en vervolgens sloeg het noodlot in de rit naar Carcassonne zelf ook nog toe.

De tot dan toe zeer sterk rijdende Steven Kruijswijk kwam ten val nadat er wat chaos in het peloton ontstond omdat er - zeer kortstondig - weer een protestactie op de weg was. Hij moest met een intwrichte schouder opgeven.

Plotseling had Jumbo-Visma nog maar zes man in koers om het geel van Jonas Vingegaard te verdedigen en miste het twee sterke mannen voor in de bergen. Alleen Sepp Kuss is nog over als rasklimmer.

Wout. Van. Aert.

Maar natuurlijk beschikt Jumbo-Visma ook nog over Wout van Aert. Geen rasklimmer, maar op dit moment wel de beste wielrenner ter wereld en een alleskunner. Een Franse Twitteraar wijst ons daar op met een mooie grap, die zoals elke goede grap een kern van waarheid bevat.

'Ondanks de opgaves van Roglic en Kruijswijk rijdt Jumbo-Visma nog altijd met acht man deze Tour de France'. Vevrvolgens somt hij het team op met de naam Wout van Aert verdeeld over drie streepjes.

Vandaag moeten de zes, herstel acht, van Jumbo-Visma al een paar venijnige Pyreneeën-cols over alvorens het woensdag en donderdag aan de twee échte Pyreneeën-ritten begint. De steile Mur de Péguère zal zeker voor koers gaan zorgen bij de klassementsrenners.

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022