Annemiek van Vleuten: 'De Tour is voor mij niet de heilige graal'

Annemiek van Vleuten vindt dat de Tour de France voor vrouwen een beetje gehypet wordt. Eens met haar woorden?

Giro dÕItalia Donne 2022 stage-9

De mannen zitten nog vol in de beslissende week van de Tour de France, maar zo zoetjesaan gaan de gedachten ook al een beetje naar de eerste échte Tour de France voor vrouwen. Annemiek van Vleuten is blij met de koers, maar snapt de hype ook weer niet helemaal.

Dat zegt ze in een uitgebreid interview met De Telegraaf. De Vleutense vertoeft op dit moment op hoogtestage in Livigno (waar ze samen met Tom Dumoulin fietste) waar ze zich na haar zege in de Giro Donne voorbereidt op de rittenkoers in Frankrijk.

"Voor mij is de Tour niet de heilige graal, al zal het ongetwijfeld wel gaan leven. Wielerfans die al drie weken naar de Tour hebben gekeken, doen dat wellicht een week langer. Het is natuurlijk wel een soort erkenning voor ons, maar ik snap niet dat de Tour nu al zoveel hoger staat aangeschreven. De Giro is zo'n mooie koers in zo'n mooi land. Ik heb er volle bak gereden."

Annemiek van Vleuten geldt als de topfavoriete voor de Tour de France Femmes avec Zwift. In Demi Vollering heeft ze een geduchte Nederlandse concurrente voor de eindzege. De wedstrijd begint zondag in Parijs met een etappe over hetzelfde circuit als de mannen, voorafgaand aan die koers.

Achtergrond
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022