Knetemann: 'Pogacar doet heel lollig na de finish, lijkt de focus van Vingegaard te missen'

Tadej Pogacar is de grote uitdager van leider Jonas Vingegaard. Maar NOS-analist Roxane Knetemann mist een bepaalde focus bij de Sloveen.

Tour de France 2022 stage 16

Knetemann stond namens de NOS aan de finish de zestiende etappe te analyseren. Daar viel haar op hoe Pogacar zich gedroeg na afloop. "We zagen hem uitrijden en dan doet hij heel lollig. Volgens mij is hij een winnaar en hij moet het toch niet zo leuk vinden dat hij Vingegaard er niet heeft afgereden. Of het is een showtje of hij verveelt zich. Ik kan mijn vinger niet op de plek leggen."

Het verschil met Vingegaard is volgens haar significant. "Vingegaard is heel gefocust, hij weet waarvoor hier is. Het is mijn idee dat Pogacar die focus een beetje mist. Iedereen heeft zijn focus anders, maar hij lijkt me nu meer op een clown die heel hard fietst. Hij kan niet zo vrolijk zijn als hij geen schijn van kans heeft gehad om Vingegaard eraf te rijden."

Pogacar probeerde het wel in de zestiende etappe, maar enkel op de voorlaatste klim. Op de laatste berg van de dag werd hij in toom gehouden door het hoge tempo van Sepp Kuss in dienst van Vingegaard. "We kunnen de benen van Pogacar natuurlijk niet voelen. Als die net niet goed genoeg zijn… Waarom hij niet aanviel? Dat is toch een beetje gissen."

De Sloveen vertelde op de rustdag namelijk constant te gaan aanvallen. "Als hij het dan de voorlaatste klim doet, dan verwacht je dat hij dat ook op de laatste klim doet. Ik denk dat hij gemerkt heeft dat het te weinig zin had en dat Vingegaard wel makkelijk op zijn wiel zat."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022