Eekhoff over incident met Van Aert: 'Het is niet voor niets een tussensprint, daar moet voor gesprint worden

Nils Eekhoff reageerde op de 'tussensprintbonje' met Van Aert. Duidelijke taal van de DSM-renner. Geld is geld (je bent Nederlander of je bent het niet..)

Tour de France 2022 stage 16

Het was gisteren een van de bijzaken die de gemoederen flink bezighield: Nils Eekhoff die Wout van Aert in de vluchtgroep de punten en de 1500 euro bij de tussensprint afhandig maakte. De Belg vond het een rare actie van Eekhoff en noemde het wat sneu.

Vanmiddag voor de start reageerde Eekhoff bij de NOS op het 'incident'. Van Aert hoeft niet op excuses te rekenen. Hij lijkt er totaal niet mee te zitten en staat nog steeds achter de actie. Hij was de ophef eigenlijk wel zat, zei hij met een knipoog.

"Haha, beginnen jullie er nu ook al over? Ik kreeg vanuit de auto door dat er geld op de meet lag bij die tussensprint. Heel veel renners weten dat ook niet eens volgens mij, want ik was ook verrast. Maar toen dacht ik: kom, dan gaan we ervoor."

"Alleen Van Aert was er iets minder blij mee. Maar het is niet voor niets een tussensprint. Daar moet voor gesprint worden. Maar volgens mij was hij een beetje verbaasd dat iemand dat deed. Hij was gewoon te laat. Te lang gewacht, tsja. Ik laat dat ook niet liggen."

Tour de France
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022