Video | Wat een beelden! Strijdende Fabio Jakobsen nét binnen de tijdslimiet

Dat waren zeer spannende kilometers op de steile klim voor Jakobsen. Maar hij heeft het gehaald! Zo ziet diepgaan eruit (en wat mooi dat z'n ploeggenoten 'm opwachtten).

Tour de France 2022 stage 16

Een korte bergetappe die geen moment stilvalt. Het is de nachtmerrie van alle sprinters in de Tour en vandaag kwam-ie uit. Met name voor Fabio Jakobsen werd het een hels karwei om op tijd binnen te komen. Het lukte zeer, zeer nipt!

En dat leverde fantastische beelden op van een strijdende Jakobsen die alles geeft om de tijdslimiet te halen. Uiteindelijk haalde hij het, dus kunnen we er enthousiast over doen. Maar wat een strijd was het.

Hij hield 18 seconden over en stortte meteen tegen de hekken ineen, hartstochtelijk toegejuicht en gesteund door z'n ploeggenoten (die bleven niet meer bij 'm omdat het risico dan te groot werd dat de halve ploeg buiten tijd binnen zou komen). Must see, deze beelden.

Morgen moet Jakobsen weer keihard knokken om op tijd binnen te komen, want dan wacht er een rit met de Aubisque, de Col des Spandelles en aankomst op Hautacam. Op papier zwaardere klimmen, maar de etappe is iets langer, dus zal de tijdslimiet wat ruimer zijn.

Tour de France
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022