Jumbo-Visma stap dichter bij eindzege: 'Die aankomst lag Pogacar gewoon beter'

Leider Jonas Vingegaard was weliswaar vrij snel geïsoleerd, maar verloor al met al slechts vier seconden op Pogacar. De reacties na afloop.

Tour de France 2022 stage 17

Vingegaard kwam uiteindelijk samen te zitten met Pogacar en Brandon McNulty, die ook voor UAE Team Emirates rijdt. Er werd niet aangevallen door Pogacar en in de sprint verloor Vingegaard slechts vier bonificatieseconden. "Het was een goede dag. Ik heb vier seconden verloren. Ik had graag gewonnen, maar het was iets te explosief. Hat lag Pogacar iets beter. Ik denk niet dat ik te vroeg aanging, want hij is gewoon net iets beter in het steile werk. Ik bekijk het verder nog steeds van dag tot dag."

Ploegleider Arthur van Dongen was het niet helemaal eens met de kopman over de sprint. "Ja, ik ben tevreden. Al hadden we graag de rit gewonnen, maar Jonas en Pogacar geven elkaar weinig toe. We hadden nog wel een extra aanval verwacht. Misschien dat hij toch niet genoeg vertrouwen heeft daarin. In de sprint gaat Jonas vervolgens net te vroeg aan, maar toch was het een goede dag voor ons."

Ook Van Dongen vertelt dat ze het bij Team Jumbo-Visma dag voor dag bekijken. "We weten dat we ons niet rijk moeten rekenen. Ondanks dat ze met vier zijn, hebben ze een sterke ploeg bij UAE. Jonas is in goede vorm. Hij heeft geen teken van zwakte getoond en we gaan vol vertrouwen naar de komende dagen, maar er kunnen nog veel dingen gebeuren. We rekenen ons nog niet rijk, maar we zijn weer een stap dichter."

Sepp Kuss

Het was even schrikken toen Vingegaard geïsoleerd kwam te zitten op de voorlaatste beklimming, want Sepp Kuss kon het tempo van landgenoot McNulty niet volgen. Toch had Kuss naar eigen zeggen een goede dag. "Ik voelde me goed, maar de snelheid lag heel hoog. Ik probeerde met de groep te blijven, maar we verloren met Thomas en Lutsenko het contact. Toen was het aan Jonas zelf."

Het viel wellicht een beetje tegen na het beestenwerk van Kuss gisteren. "Ik voelde me eigenlijk beter vandaag, maar het ging sneller. Het was al met al een goede dag voor Jonas. Hij ligt nog steeds op koers. Morgen is een hele zware dag met langere beklimmingen. Die dag wordt nog beslissender, al was vandaag ook intens."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022