Video | Must see: Lampaert en Sénéchal schreeuwen Fabio Jakobsen naar de streep

De strijd van Fabio Jakobsen tegen de tijdslimiet, maar dan vanuit een ander gezichtspunt: dat van de luid aanmoedigende een meelevende ploeggenoten Yves Lampaert en Florian Sénéchal. Prachtig om te zien!

Tour de France 2022 stage 17

Het was vechten tot op de streep voor Fabio Jakobsen om gisteren binnen te tijdslimiet over de streep te komen op de Altiport van Peyragudes na een razendsnelle Pyreneeënrit.

Die beelden zijn - nu we de positieve uitkomst weten - al fantastisch om te zien, zeker met het uitmuntende en gepassioneerde commentaar van Renaat Schotte en José De Cauwer erbij. (Hierrr kijken!)

Maar op die beelden kun je al zien dat verzorgers en ploeggenoten Yves Lampaert en Florian Sénéchal hun sprinter aanmoedigen. En daar zijn ook zeer fraaie beelden van dichterbij van.

De twee mochten op de laatste klim niet bij Jakobsen blijven omdat zij anders misschien ook buiten tijd binnen zouden komen - en dus lieten ze hem met pijn in het hart achter. Maar de mentale steun die ze Jakobsen via hun radio door schreeuwden mochten er ook zijn.

Hieronder zie je ze meeleven. Florian Senéchal gaf na afloop ook een emotioneel interview waarin hij zijn petje diep afneemt voor Jakobsen. De Fransman zag in de Ronde van Polen zijn vriend er als een van de eersten slecht bij liggen, verleende eerste hulp en redde zijn leven.

Hopelijk kunnen Yves Lampaert en Florian Sénéchal vandaag 'gewoon' bij hun sprintkopman blijven om hem fietsend de drie bergen over te helpen die weer een strijd tegen de tijdslimiet op gaan leveren. In een etappe van 143 kilometer wachten de Aubisque, de Spandelles en finish bergop op Hautacam.

Tour de France
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022