Tadej Pogacar: 'De sterkste man in de koers heeft gewonnen'

Tadej Pogacar werd tweede in de rit en meer dan waarschijnlijk ook tweede in de eindstand van deTour. De aimabele Sloveen legt zicht ootmoedig neer bij het meesterschap van Vingegaard.

Tour de France 2022 stage 18

Tadej Pogacar wordt een erg waardige verliezer van de Tour 2022. Hij gaf alles en vocht als een bezetene, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Jonas Vingegaard en zijn team.

Pogacar: “Ik zal deze Tour inderdaad op een waardige manier verliezen. Ik deed er alles aan op de voorlaatste klim aan te vallen, maar ik kreeg Jonas niet gelost. In de afdaling kwamen dan nog eens twee teamgenoten van hem terug. Wat een verschrikkelijk sterk team is dat toch, met ook nog eens Wout van Aert in de aanval. Ik kon daar gewoon niet tegenop. Tegelijk heb ik geen spijt en heb ik alles gegeven."

Pogacar maakte bijna een fatale slipper in de afdaling van de Spandel en schaafde zijn achterwerk wat. Maakte dat enig verschil?

Pogacar: "Nee, ik kwam inderdaad even neer door een uitschuiver. Buiten wat schrammen en schaafwonden is er eigenlijk niets ernstigs aan de hand. Tot dan geloofde ik er wel nog in dat ik het verschil kon maken op de laatste klim, maar uiteindelijk kon ik de overmacht van Jumbo Visma niet meer belopen. De sterkste man in de koers heeft gewonnen."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022