Nico Mattan over Wout van Aert: 'Hij zit verkeerd, bouw een ploeg rond hem en hij wint de Tour'

Het huwelijk tussen Wout van Aert en Jumbo-Visma. Het blijft in België een heet hangijzer...

Tour de France 2022 stage 18

Wout van Aert liet gisteren maar weer eens zien deze Tour de France naast sprinters- en tijdritbenen ook over een paar klimmersbenen te beschikken. De groenetruidrager zat de hele dag mee in de vlucht, maar reed in de slotklim naar Hautacam doodleuk Tadej Pogacar eraf met een ultieme krachtsinspanning voor kopman Jonas Vingegaard.

Nico Mattan

Het deed in Vlaanderen andermaal de discussie oplaaien of Wout van Aert wel in de juiste ploeg rijdt. Al eerder lieten oud-coureurs als Eddy Planckaert en Rik van Looy weten dat ze hem liever niet bij 'die Ollanders' zien rijden.

Gisteravond mengde ook een renner die wat meer recent zijn fiets aan de haak hing zich in de nationale Belgische discussie. Bij Vive le Vélo was Nico Mattan, onder andere oud-winnaar van Gent-Wevelgem, duidelijk.

"Hij trekt ten aanval op kilometer nul en dan nog kan hij er Pogacar uit rijden. Volgens mij zit hij dan ook gewoon in de verkeerde ploeg. Van Aert kan toch gewoon de Tour winnen. Zorg dat er nog wat meer tijdritten in zitten, maar deze jongen kan gewoon alles. Bouw een ploeg rond Van Aert en hij kan gewoon elke koers aan."

Bram Tankink

Bram Tankink, die ook aan tafel zat bij Karl Vannieuwkerke nuanceerde als nuchtere Nederlander de woorden van Mattan een beetje.

"Laten we gewoon genieten van wat hij allemaal laat zien. Gisteren (eergisteren dus inmiddels, red.) spaarde hij zich ook wel om vandaag zo te kunnen uitpakken. Het is fantastisch wat hij nu doet, misschien moeten we het daar bij laten."

Tour de France
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022