Video | Heerlijke beelden! Jochie rijdt Tourklim op klein fietsje en wordt luid aangemoedigd door enthousiaste menigte

Wout van Aert en Jonas Vingegaard gingen hard in de bergen, maar dit jochie vliegt ook omhoog. En wielerfans juichen dus niet alleen voor de grote mannen. Wat een prachtige beelden, kijk het jochie genieten dan!

We kennen de beelden van dolenthousiaste wielerfans die de renners op een een col luid aanmoedigen. Soms rijden ze zelfs door een haag heen. Nou, zoeits overkwam een klein jochie ook in de Pyreneeën.

Een TikTokker maakte beelden van het kleine mannetje dat op z'n al even kleine fietsje met een zeer soepele cadans een col bedwingt. De mensen die al op de berg staan voor de grote mannen straks ontgaat het ook niet dat dit jochie een natuurtalent is, want ze schreeuwen 'm omhoog.

Soms duwen ze hem zelfs even - al lijkt hij dat totaal niet nodig te hebben. Zo aan de brede glimlach op de mond van het joichie te zien, heeft hij de dag van z'n leven. En wij ook, want dit zijn heerlijke beelden om te zien! (En te horen, zet dus zeker je geluid even aan)

In de Tour (voor mannen) is het gedaan met het aanmoedigen van renners - of kleine jochies - op cols, want de karavaan trekt de Pyreneeën uit. Vandaag staat er een rit op het programma die weleens in een sprint zou kunnen eindigen (al is er kans op waaiers). Zaterdag wacht er nog een tijdrit en zondag bereiken de renners Parijs.

Pelotonpraat
  • Beeld: TikTok Ruta360