Tiesj Benoot roemt zelfvertrouwen Vingegaard: 'Hij zei in mei al dat hij dacht Pogacar te kunnen verslaan'

Tiesj Benoot was ondanks zijn valpartij van een paar dagen terug weer volledig op de afspraak in de Pyreneeën.

Tour de France 2022 stage 12

De Belg zat in de rit naar de Hautacam in de vlucht van de dag en kon in de absolute slotfase nog van dienst zijn voor kopman Jonas Vingegaard. De Deen die grote indruk maakt deze Tour. Ondanks het uitvallen van Primoz Roglic en Steven Kruijswijk hebben ze bij Team Jumbo-Visma nooit gepanikeerd.

Dat kwam ook door Vingegaard. "Als je een zelfverzekerde kopman hebt die vanaf het begin zegt dat hij echt goed is, dan helpt dat om de rust te bewaren", vertelt Tiesj Benoot in gesprek met de podcast De Koers is van Ons. "Maar we hebben wel meer pech gehad dan de meeste ploegen. Ik kon er ook slechter aan toe zijn, want ik ben nog redelijk goed na mijn val. We mogen trots zijn op hoe we hebben teruggeslagen."

Benoot is logischerwijs apetrots dat hij onderdeel uitmaakt van de Tourploeg. "Ik ben trots op het geel. Het is niet simpel om in de Tourselectie te raken in onze ploeg. Dat is al een eer, maar er kunnen ook niet veel renners zeggen dat ze erbij waren toen een ploegmaat de Tour won. Hopelijk kunnen we het afmaken."

Heel verrassend komt de prestatie van Vingegaard niet voor Benoot. "Qua uitstraling naar ons toe gaat hij goed om met de druk. In de Sierra Nevada in mei lag ik drie weken met hem op de kamer en toen sprak hij al uit dat hij dacht Pogacar te kunnen verslaan. Vorig jaar was hij op de Ventoux al beter dan Pogacar. Dat heeft hem veel vertrouwen gegeven en dit jaar voelt hij zich nog beter."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022