Laporte wint in Cahors: 'Wout zei dat het voor mij was en ik maakte gebruik van die kans'

Christophe Laporte wint in Cahors. Opnieuw een Jumbo Visma-renners op één, bij de gratie van Wout van Aert die het gat op de vliuchters klein hield.

Tour de France 2022 stage 19

Christophe Laporte zorgde voor de eerste Franse ritoverwinning in deze Tour. Met een magnifieke wedstrijdinterpretatie trouwens, waarbij hij kansen zag bij de oplopende sprint en de afwezige sprintersploegen in de voorposten van het peloton.

Laporte: "Niet te geloven wat hier gebeurt. Wout gaf aan dat het voor mij was vandaag en hield de voorsprong van de vluchters op tien seconden. We zorgden er eerst voor dat Jonas veilig in de laatste drie kilometers kwam, en toen zag ik mijn kans om naar de vluchters te springen. Ik kwam van achteruit en sprong op volle snelheid weg in het oplopende stuk naar de finish."

Laporte reed al een geweldig seizoen binnen de troepen van Jumbo Visma, met Wout van Aert als mentor. De keuze om voor hem te gaan kwam ook voor hem als een verrassing.

Laporte: "Van Aert had dit ook zelf kunnen doen, maar er was vertrouwen in mij. Hij zette me correct af en toen was het aan mij. Ik ben zo gelukkig dat dit kon. Voor mijn familie en ook voor het publiek omwille van de eerste Franse ritzege deze Tour."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022