Jasper Philipsen strandt op tweede plaats: 'Mijn eigen fout. Ik miste een bocht en verloor het wiel'

Jasper Philipsen strandde op de tweede plaats in Cahors. Hij liet zich verrassen door een late uitval van Christophe Laporte die bergop zijn snelheid aanhield.

Tour de France 2022 stage 16

Jasper Philipsen strandde op de tweede plaats in Cahors. Hoewel hij met voorsprong de beste sprint in de benen had, liet hij zich verrassen door Christophe Laporte die met de goedkeuring van Wout van Aert naar de zege sprong.

Philipsen: "Dit is balen. Het liep fout in een bocht op 1,5 kilometer van de meet. Ik draaide verkeerd uit een verloor het wiel. Toen moest ik vliegensvlug beslissen of ik het gat zou dichten en mijn sprintkansen hypothekeerde of zou wachten. Ik gokte op het tweede, in de hoop dat de lead-outs van de andere sprintploegen nog achter Laporte aangingen. Dat gebeurde jammer genoeg niet."

Philipsen mist zo een bijna zekere zege, want de andere rasspurters waren ondertussen al lang gelost of zaten niet vooraan toen de mannen van Jumbo Visma hun wit konijn Laporte lanceerden.

Philipsen: "Dat is erg jammer. De jump van Laporte was wat onverwacht en we kwamen niet meer op het wiel. Er zit nu niets anders op dan de knop om te draaien naar de sprint van zondag."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022