Fabio Jakobsen komt niet aan sprinten toe: 'Maar beter dan ik had verwacht'

Fabio Jakobsen voelde zich niet slecht in de negentiende etappe, maar de finale bleek toch iets te zwaar voor 'm.

Tour de France 2022 stage 18

Toch stond er een positieve Jakobsen voor de camera's van de NOS. "Ik was beter dan ik had verwacht na gisteren. Alleen dat klimmetje door het dorpje zat ik net te ver. Het brak en daardoor zat ik in het tweede deel. Ik moest mezelf herzetten, maar in de finale was ik er wel. Alleen was ik niet goed genoeg. Deze finish zou al kantje boord zijn. Op twee kilometer van de meet moest ik uitsturen, want mijn benen liepen vol."

Vervolgens vertelde hij dat het aan Florian Sénéchal was. De Fransman eindigde uiteindelijk als vierde in de door Christophe Laporte gewonnen etappe. "Sénéchal heeft een langere sprint dan ik. Ik sprint kort en snel. Ik zag op mijn positie Wout zijn ding doen met Vingegaard in het wiel. Laporte zat waarschijnlijk relatief op zijn gemak. En dan is hij ook de sterkste vandaag, dan is dit het resultaat."

Nu rest een tijdrit en de koninklijke sprint op de Champs-Élysées. "Ik denk dat ik zondag wel bij ga zijn. Het positieve was dat ik door de pijn kon heen rijden op de klimmetjes. Dat zal nodig zijn richting de finish bij de Arc de Triomphe. Ik kijk uit naar zondag."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022