HomePelotonpraatDe (volgens ons) 10 mooiste momenten van deze fantastische Tour de France

De (volgens ons) 10 mooiste momenten van deze fantastische Tour de France

In deze schitterende Tour de France waren dit volgens ons de 10 meest schitterende momenten!

De hele Tour was één groot hoogtepunt, maar deze momenten sprongen er wat ons betreft uit. (En de volgorde van onderstaande momenten is willekeurig; je mag ze zelf in de volgorde zetten die je wil..)

1) Jakobsen en Groenewegen aan het feest na elkaar

Kon het symbolischer? Nee. Nadat Fabio Jakobsen de eerste rit in lijn won in Denemarken was het een dag later aan Dylan Groenewegen. De reden van de symboliek hoeven we niet meer uit te leggen, maar we gunden ze het beiden om verschillende redenen zeer!

2) Speaking of Denemarken.. Wat een volk!

En of het wielrennen leeft! Als er een grote ronde start in Nederland is het altijd druk, maar de Denen kunnen er ook wat van. Het mooiste moment van de Deense passage was, na het indrukwekkende eerbetoon aan de betreurde Chris Anker Sørensen, de gestippelde zegetocht van Magnus Cort.

3) Daalporno met Pidcock

Hij won de rit ook. Dat zal-ie zelf vast belangrijker vinden (zeker omdat het de aankomst op Alpe d’Huez was), maar wij genoten nóg meer van de afdaling van de Galibier, prachtig vastgelegd door de motorcamera.

4) De hele Tour van Wout van Aert

Het is met geen pen te beschrijven wat Wout van Aert deze Tour de France allemaal liet zijn. Vingegaard wint het geel en dat verdient hij ook, maar ze moeten Van Aert eigenlijk een Oscar of een Nobelprijs geven voor zijn rijden van de afgelopen drie weken!

5) Toch een moment Van Aert eruitpakken.. Rijdt Pogacar eraf

De hele dag in de aanval en met een ultieme krachtsinspanning uittredend Tourwinnaar Tade Pogacar de genadeslag toebrengen op de Hautacam. Misschien wel het strafste dat we zagen van de Belg deze Tour (alhoewel, die solo in rit drie, maar dat voelt alweer zolang geleden..)

6) Lolbroek Luke

Van heel andere orde, maar ook dit is de Tour… (en ja, we weten dat hij het al eens eerder deed in de Tour, maar het blijft een mooie grap)

7) Comeback kid Bling

Het was een beklijvend gevecht om te zien op de Montee Jalabert. Wielrennen zoals wielrennen bedoeld is. Michael Matthews werd in de strijd voor de rit bij- en ingehaald door Alberto Bettiol, maar kwam terug. Erop en erover. Heerlijk om te zien!

8) Jumbo’s truc speciale op de Galibier

De dag waarop de Tour eigenlijk werd beslist. Pogacar moest later lossen op de Col du Granon, maar wat ons betreft is de aanvalslust van Jumbo-Visma op de Galibier misschien wel hét moment van de Tour – op alles wat Van Aert deed na dan. Vingegaard en Roglic gingen om beurten. Fantastische koers!

9) De emotionele zege van Hugo Houle

De Canadees verloor zijn broer tien jaar geleden toen die werd doodgereden door een dronken automobilist. De twee keken altijd naar de Tour samen. Hugo nam zich voor ooit een Tour-rit te gaan winnen voor Pierrik. 19 juli was het zover. Prachtig.

10) En de achterkant van het gelijk: Jakobsen net op tijd binnen

Niet alleen vooraan was het spannend. Een door zijn ploeggenoten naar de streep geschreeuwde Fabio Jakobsen die een seconde of 15 overhield op de tijdslimiet was zo mogelijk nog spannender!

En nu we bij nummer 10 zijn, merken we dat er eigenlijk nog veel meer moois was. Wat te denken van die spannende sprint tussen Taco van der Hoorn en Simon Clarke in de kasseienrit, die helaas nipt verloren werd door onze landgenoot. Of de chaos bij Jumbo-Visma in dezelfde rit. Er is zoveel gebeurd…

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...

Jan Bakelants pleit voor maatregelen na val Dwars Door Vlaanderen: ‘Soort airbag die in je rug zit’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Bizar! Amaury Capiot brak 2 weken terug sleutelbeen, maar koerst alweer: ‘Vanuit de ploeg druk om te starten’

In de sprint van de Bredene Koksijde Classic kwam de Belg ten val en...

Renaat Schotte: ‘Zo’n valpartij nooit live gezien, het was gewoon vies’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas - bijna letterlijk -...

Meer zoals dit

🎥 Beelden van boven: heel peloton inclusief motards dominoot omver, renners in sloot in Franse koers

In de grote koersen zijn echt heel grote valpartijen ons tot nu toe gelukkig...

🎥 Lorena Wiebes danst erop los met YouTuber op podium na zege in Gent-Wevelgem

Lorena Wiebes was gisteren na een millimetersprint de sterkste in Gent-Wevelgem. Ze bleef een...

De wetenschap spreekt: goede sporters drinken meer alcohol dan slechte sporters

Geen grap. Lees hieronder hoe het zit!