Merijn Zeeman over Vingegaard: 'Hij was zo rustig en maakte grapjes, dat kunnen alleen de allerbesten '

Jonas Vingegaard verzekerde zich met een uitmuntende tijdrit van de gele trui. Merijn Zeeman is daarmee verlost van een trauma.

Tour de France 2022 stage 20 ITT

"Ik moet er nog even van bijkomen", was de eerste reactie van sportief directeur Merijn Zeeman tegen de NOS. "Dit was onze droom. Dat het gelukt is… Ik had nooit gedacht dat ik voor een ploeg zou werken die de Tour ooit zou winnen. Dit is geweldig en waar we jarenlang naar hebben toegewerkt. Ik heb er geen woorden voor."

"Bizar, bizar, bizar", ging Zeeman verder. "We hebben gewoon de Tour gewonnen, man. Zo’n mooie ploeg, zoveel mooie mensen. We hebben hier jarenlang aan gewerkt en het is nu eindelijk gelukt. 2020 zat zeker nog in mijn hoofd (toen Roglic in de tijdrit uit de gele trui werd gereden, red.). Het was een ondraaglijke spanning vandaag, maar we hebben geprobeerd gefocust te blijven. 2020 was een trauma en dat is vandaag definitief weg. Het is een levensdoel."

Zeeman was diep onder de indruk van Vingegaard. "Niet normaal wat voor druk die jongen op zich had. Ik heb daar enorm veel bewondering voor hoe hij ermee is omgegaan. Hij was rustig, maakte grapjes. Hij was heel gefocust. Dat kunnen alleen de allerbeste atleten van de wereld en daar hoort Jonas zeker bij."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022