Tour Femmes | Naar SD Worx verkassende Wiebes wint op Champs: 'Ik was heel ontspannen'

IJskonijn Lorena Wiebes maakte haar favorietenrol waar in de eerste rit van de Tour de France Femmes (en ook op ander gebied was het een roerige dag)!

Tour de France women (2.WWT) - stage 1

Zoals de slotetappe van de Tour bij de mannen de kroniek van een aangekondigde massasprint is, geldt dat ook voor de openingsrit van de eerste échte Tour de France Femmes.

Op de Champs-Elysees was Lorena Wiebes, die eerder op de dag een verrassende overstap van DSM naar SD Worx aankondigde voor komend seizoen, de te kloppen vrouw.

Maar er stond geen maat op de snelste vrouw van het peloton. Marianne Vos kwam nog het dichtst in de buurt, maar al voor de streep kon de Mijdrechtse de handen in de lucht steken.

Reactie Wiebes

Uiteraard was Lorena Wiebes na afloop in de wolken met haar ritzege én de gele trui. "Natuurlijk wil ik mijn ploeggenoten bedanken en ook de mensen op het hoofdkwartier van het team, want er zijn heel veel mensen die hebben meegewerkt aan dit succes."

Het was een historische overwinning voor Wiebes. "Maar we zagen het gewoon als een normale race. Ik was heel ontspannen, maar in de laatste kilometers was ik toch wat nerveus. Ik had al gedacht dat Marianne (Vos, red.) er een lange sprint van zou maken. Gelukkig kon ik nog één keer extra aanzetten."

Daguitslag

Results powered by FirstCycling.com

Morgen staat er een rit op het programma waarin Lorena Wiebes opnieuw voor de dagzege mee zal kunnen doen, al loopt de aankomst iets op en maakt Vos dus wat meer kans. In de dagen daarna krijgen de dames een steeds lastiger wordend parkoers voorgeschoteld.

Tour de France
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022