Dylan Groenewegen: 'Deze Tour was reclame voor de wielersport'

Dylan Groenewegen vat samen wat we allemaal denken. Mooie woorden van de Amsterdammer, die in de slotrit van de Tour wel een kleine teleurstelling te slikken kreeg.

Tour de France 2022 stage 14

Hij had z'n zinnen gezet op de laatste etappe naar de Champs-Elysees, maar moest z'n meerdere erkennen in een razendsnelle Jasper Philipsen. Dylan Groenewegen werd tweede in het onofficiële WK sprinten.

Maar ondanks die kleine teleurstelling keek hij toch tevreden terug op de Tour. Op persoonlijk gebied, maar hij trok het ook wat breder bij De Avondetappe aan tafel.

"Aan de sprint van vandaag hou ik een beetje een zuur gevoel over, maar ik had die etappe al vroeg op zak dus voor mij persoonlijk was het een succes. Ik ben trots op de sprinttrein die we met de ploeg binnen een half jaar hebben neergezet."

"Maar het ging deze Tour zo ontzettend hard joh. Dit was voor mij de snelste Tour ooit. We wisten dat we als sprinters weinig kansen gingen krijgen; doordat er zo hard gereden werd, was het nog wat minder. Het was wel reclame voor de wielersport denk ik."

Tour de France
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022