Tour Femmes | Champagne en korte klimmetjes! Alles wat je moet weten over etappe 3: Reims-Epernay

Hieronder vind je alle informatie over de etappe die vandaag op het programma staat in de Tour de France Femmes.

Parkoers

Na het slagveld van gisteren, door wind en valpartijen, zetten de dames hun Tour de France vandaag voort in de champagnestreek. De koers voert van de ene Franse champagnehoofdstad naar de andere; van Reims naar Epernay.

Tussen die twee champagnehoofdsteden liggen vijf korte klimmetjes te wachten. De eerste, 1 kilometer klimmen a 5 procent, komen we al tegen na 21 kilometer. De andere klimmetjes liggen meer in de finale en zullen zeker invloed hebben op het koersverloop.

Met name het laatste gecategoriseerde klimmetje is een echte kuitenbijter. De Côte de Mutigny op iets meer dan 15 kilometer van de streep is 900 meter lang en stijgt gemiddeld 12,2 procent.

Daarna is er vlak voor de streep nog een 'bonificatieklim' (er liggen seconden boven) van een kilometer aan 4,6 procent. De laatste 500 meter loopt ook op met 8 procent. Een etappe die kortom op het lijf is geschreven van geletruidraagster Marianne Vos.

Profiel

Beeld: ASO

Finishprofiel

TV en finishtijd

Zowel Eurosport, als de NOS als Sporza zenden de etappes van de Tour de France Femmes live uit. Vandaag komen de vrouwen volgens het snelste tijdschema om 16.15 uur binnen. Bij het traagste tijdschema wordt dat 16.37 uur

Tour de France
  • Beeld: ASO