Tour Femmes | Australische boosdoenster zware val reageert laconiek: 'Ik dacht een gaatje te zien'

Thijs Zonneveld vindt dat ze uit koers moet worden gezet, zelf denkt ze er wat laconieker over..

Tour de France women (2.WWT) - stage 2

De tweede etappe van de Tour de France Femmes eindigde in een prachtige overwinning (en gele trui) voor Marianne Vos, maar werd ook ontsierd door enkele zware valpartijen.

Het grootste slachtoffer van de dag was Marta Cavalli van FDJ. De Italiaanse uitdaagster van Annemiek van Vleuten voor de eindzege werd op een heel rare en nare manier 'getorpedeerd' door de Australische kampioene van Parkhotel Valkenburg Nicole Frain.

Als je de beelden nog niet hebt gezien, dan kun je hier kijken naar die aparte crash:

Reactie Frain

Als je de beelden ziet, zou je denken dat Frain het boetekleed aantrekt voor haar onoplettendheid - want dat is de eerste gedachte bij het zien van de beelden: de Australische let niet op als ze terugkeert in het peloton.

Maar na de etappe reageert ze voor de camera van Eurosport op een iets andere manier. "Ik kwam inderdaad net terug en zag een valpartij voor me, maar dacht nog net een gaatje te zien waar ik doorheen kon. Dat bleek niet zo te zijn. Met mij gaat het verder wel oké, ik ben alleen wat teleurgesteld."

In een tweet zei bijvoorbeeld Thijs Zonneveld al dat hij vindt dat de Australische uit koers moet worden gezet. Voorlopig kan ze gewoon van start gaan in de derde etappe van Reims naar Epernay.

Tour de France
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022