Tour Femmes | Gravelen! Alles wat je moet weten over etappe 4: Troyes- Bar-sur-Aube

Hieronder vind je alle informatie over de etappe die vandaag op het programma staat in de Tour de France Femmes.

Parkoers

Alsof we in de eerste drie ritten van de Tour de France Femmes nog niet genoeg spektakel zagen, moeten de vrouwen in deze 'Strade Bianche'-etappe over vier onverharde stroken. In totaal krijgt het peloton bijna 13 kilometer aan onverharde wegen voor de kiezen.

Eigenlijk is 'Strade Bianche'-etappe ook een verkeerde benaming voor de rit, want de onverharde stroken zullen over wat groffere steentjes gaan dan in de Italiaanse wedstrijd het geval is. In het profiel zie je dat de stroken worden aangeduid met een tros druiven, dat is omdat ze tussen de wijnranken doorgaan.

Naast die wijnrankstroken staan er ook nog vijf klimmetjes van derde en vierde categorie op het programma, meestal vlak voor of op zo'n onverharde strook. De aankomst is gewoon op asfalt, na de afdaling van het laatste klimmetje op vijf kilometer van de streep. Genoeg voer voor een spactaculaire rit dus.

Profiel

TV en finishtijd

Zowel Eurosport, als de NOS als Sporza zenden de etappes van de Tour de France Femmes live uit. Vandaag komen de vrouwen volgens het snelste tijdschema om 16.15 uur binnen. Bij het traagste tijdschema wordt dat 16.37 uur

Tour de France
  • Beeld: ASO