Annemiek van Vleuten was ziek, maar is aan de beterende hand: 'Ik deed gisteren nog een Tom Dumoulin langs de kant'

Annemiek van Vleuten had een moeilijke dag in de derde etappe van de Tour de France Femmes, maar dat had een reden: ze was ziek.

Tour de France women (2.WWT) - stage 3

"Ik kan zeggen dat ik aan de betere hand ben, maar ik was eerder ziek", was de eerste reactie van Van Vleuten tegenover de NOS. In de derde etappe had ze twintig seconden verloren en had ze het overduidelijk heel moeilijk. "Gisteren kon ik het goed verbergen, maar vandaag was het te zien."

Van Vleuten benadrukt dat ze niet zal opgeven. "Ik ben aan de betere hand, maar dit zijn de naweeën. Morgen zal het wel weer nog beter zijn. Twee dagen heb ik niet kunnen eten en drinken en ben ik alleen naar de wc geweest. Vanochtend stond ik voor het eerst goed op en nu ben ik erdoorheen. Maar als je niet helemaal fit bent dan zie je dat het niet lekker gaat."

In paniek is Van Vleuten nooit geweest. "Ik probeer me te focussen op wat ik onder controle heb en dat heb ik nu niet. Ik kon niets eten of drinken, moest overgeven, had diarree. Ik ben ook gestopt langs de kant gisteren. Dat was ook niet relaxt. Ik deed een Tom Dumoulin, ja. Ik moest erdoorheen. Gisteren en vandaag vielen qua resultaat eigenlijk mee. De ploeg heeft me goed ondersteund. Het gaat goed komen, want ik kon vandaag weer eten en drinken."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022