HomeAchtergrondTour Femmes | Australische brokkenpiloot de gebeten hond: 'Heb haar de hele...

Tour Femmes | Australische brokkenpiloot de gebeten hond: ‘Heb haar de hele race ontweken’

Nicole Frain kegelde maandag Marta Cavalli uit de Tour de France Femmes, maar houdt de gemoederen nog steeds bezig. Onder andere Ellen van Dijk reageerde (subtiel) vilein.

Ze was gisteren en eergisteren ongewild de talk of the town in de Tour de Frances Femmes. De Australische Nicole Frain van Parkhotel Valkenburg reed favoriete voor de eindzege Marta Cavalli op bizarre wijze uit de Tour en reageerde direct na afloop op even bizarre wijze: ze zei dat ze een gaatje zag.

We zijn nu twee dagen verder, maar het houdt de gemoederen nog steeds bezig. Inmiddels kwam Frain een beetje terug op haar eerdere, rare reactie. Ze bood op sociale media excuses aan en deed dat ook al persoonlijk bij Cavalli. Haar ploegleider nam haar, zoals een goede ploegleider behoort te doen, wat in bescherming.

Maar in het peloton is de 29-jarige Australische nog steeds de gebeten hond. Zo reageerde de Française Audrey Cordon-Ragot fel toen ze naar Frain werd gevraagd. “Het is haar eerste koers in Europa sinds een tijdje, maar ze liet me al vallen bij de start. Ik begreep meteen met wie ik te maken had en heb haar de hele race ontweken.”

Haar ploeggenote bij Trek-Segafredo Ellen van Dijk noemde Frain bij naam, maar plaatste een vileine tweet met een (zwart)komisch randje. De werelduurrecordhoudster betrekt daarbij de hoofdsponsor van de Tour de France Femmes.

In het online fietsplatform Zwift kun je namelijk wél door mensen heenrijden zonder dat er daarbij gewonden vallen. Ze complimenteert in de tweet overigens de organisatie met de veiligheidsmaatregelen onderweg.

Frain is dan al 29, maar toch is ze nog niet een heel erg ervaren (prof)wielrenster. De Australische wordt pas betaald om te fietsen vanaf augustus 2021, toen ze even voor Tibco-SVB (het huidige Education First) reed.

Daarna werd ze Australisch kampioen in dienst van een kleine Australische ploeg. Pas sinds begin juli rijdt ze voor de Nederlandse ploeg Parkhotel Valkenburg, waar ze ook al een contract voor komend seizoen heeft.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Primoz Roglic over omgaan met tegenslagen: ‘Wat gisteren is gebeurd, is het verleden’

Primoz Roglic hoopt komende Vuelta a España zijn vierde eindzege op rij te boeken....

De 5 topfavorieten voor de Vuelta a España

Jai Hindley In de Vuelta-special van Wieler Revue geeft Jai Hindley toe dat hij vanaf...

Opvallend: volledige top 10 van de Giro aan de start in Vuelta

De Vuelta wordt toch een beetje gezien als 'de derde grote ronde'. Qua plaats...

José De Cauwer over stoppen Dumoulin: ‘Jammer, hij was het perfecte uithangbord voor het wielrennen’

In de podcast De Tribune gaat de analist dieper in op het stoppen van...

Meer zoals dit

Interview | Primoz Roglic over omgaan met tegenslagen: ‘Wat gisteren is gebeurd, is het verleden’

Primoz Roglic hoopt komende Vuelta a España zijn vierde eindzege op rij te boeken....

De 5 topfavorieten voor de Vuelta a España

Jai Hindley In de Vuelta-special van Wieler Revue geeft Jai Hindley toe dat hij vanaf...

Bindende terugkijktip na aankondiging afscheid: Tom Dumoulin z’n magistrale zege op Cumbre del Sol in de de Vuelta van 2015

Tom stopt, maar Cumbre del Sol blijft altijd! Onze redacteur over wat hem betreft de mooiste zege van Dumoulin, waarmee je iedere niet-wielerliefhebber wielerfan maakt. Over tenor Tom en winnen van een hobo en een fluit. Bedankt voor deze, en al die andere schitterende momenten, Tom!