HomeAchtergrondTour Femmes | Australische brokkenpiloot de gebeten hond: 'Heb haar de hele...

Tour Femmes | Australische brokkenpiloot de gebeten hond: ‘Heb haar de hele race ontweken’

Nicole Frain kegelde maandag Marta Cavalli uit de Tour de France Femmes, maar houdt de gemoederen nog steeds bezig. Onder andere Ellen van Dijk reageerde (subtiel) vilein.

Ze was gisteren en eergisteren ongewild de talk of the town in de Tour de Frances Femmes. De Australische Nicole Frain van Parkhotel Valkenburg reed favoriete voor de eindzege Marta Cavalli op bizarre wijze uit de Tour en reageerde direct na afloop op even bizarre wijze: ze zei dat ze een gaatje zag.

We zijn nu twee dagen verder, maar het houdt de gemoederen nog steeds bezig. Inmiddels kwam Frain een beetje terug op haar eerdere, rare reactie. Ze bood op sociale media excuses aan en deed dat ook al persoonlijk bij Cavalli. Haar ploegleider nam haar, zoals een goede ploegleider behoort te doen, wat in bescherming.

Maar in het peloton is de 29-jarige Australische nog steeds de gebeten hond. Zo reageerde de Française Audrey Cordon-Ragot fel toen ze naar Frain werd gevraagd. “Het is haar eerste koers in Europa sinds een tijdje, maar ze liet me al vallen bij de start. Ik begreep meteen met wie ik te maken had en heb haar de hele race ontweken.”

Haar ploeggenote bij Trek-Segafredo Ellen van Dijk noemde Frain bij naam, maar plaatste een vileine tweet met een (zwart)komisch randje. De werelduurrecordhoudster betrekt daarbij de hoofdsponsor van de Tour de France Femmes.

In het online fietsplatform Zwift kun je namelijk wél door mensen heenrijden zonder dat er daarbij gewonden vallen. Ze complimenteert in de tweet overigens de organisatie met de veiligheidsmaatregelen onderweg.

Frain is dan al 29, maar toch is ze nog niet een heel erg ervaren (prof)wielrenster. De Australische wordt pas betaald om te fietsen vanaf augustus 2021, toen ze even voor Tibco-SVB (het huidige Education First) reed.

Daarna werd ze Australisch kampioen in dienst van een kleine Australische ploeg. Pas sinds begin juli rijdt ze voor de Nederlandse ploeg Parkhotel Valkenburg, waar ze ook al een contract voor komend seizoen heeft.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Dylan Groenewegen heeft het naar zijn zin bij Jayco AlUla: ‘Helemaal anders dan bij Jumbo’

Dylan Groenewegen schoot in zijn openingskoers in de Saudi Tour meteen raak. De grote...

Frans team toont interesse in Julian Alaphilippe: ‘Hebben eerder al eens gesprek gehad’

Alaphilippe kreeg de voorbije maanden heel wat kritiek over zich heen, van zijn eigen...