Tour Femmes | Reusser soleert naar zege in tumultueuze gravelrit

Marlen Reusser heeft de vierde etappe in de Tour de Frances Femmes gewonnen. De Zwitserse van SD Worx maakte listig gebruik van de passiviteit van de favorieten in de finale en soleerde naar de zege in een tumultueuze gravelrit.

Tour de France women (2.WWT) - stage 4

De vierde etappe van Troyes naar Bar-sur-Aube verliep zoals verwacht incidentrijk. De heftige gravelstroken zorgden voor veel lekke banden in het peloton en sommige favorieten waren ook betrokken in valpartijen. Vooral de Spaanse favoriete Mavi Garcia had niet haar dag. Ze kende enkele keren pech en toen ze omver werd gereden door nota bene haar eigen ploegleider was de veer logischerwijs gebroken bij de Spaanse kampioen.

De andere favorieten kregen alle kans om de niet fitte Annemiek van Vleuten tijd aan te smeren, maar na de steile heuveltjes viel het telkens compleet stil. Reusser maakte dankbaar gebruik van deze windstilte en haar eerste aanval was meteen de goede. Een tijdrit van 25 kilometer is ideaal voor de Zwitserse tempobeul, al moet gezegd dat er nooit een serieuze achtervolging op gang kwam. Voor Marianne Vos was het een prima dag aangezien Reusser geen gevaar vormde voor haar gele trui. Canyon-SRAM had wellicht meer voordeel kunnen halen uit deze rit, aangezien Katarzyna Niewiadoma een sterke indruk maakte maar uiteindelijk geen tijd heeft weten te pakken op Van Vleuten.

Vrouwen
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022