Tour Femmes | 'Verboden' etappe! Alles wat je moet weten over etappe 5: Bar-Le-Duc - St.-Dié-des-Vosges

Hieronder vind je alle informatie over de etappe die vandaag op het programma staat in de Tour de France Femmes.

Parkoers

Eigenlijk mogen wielerwedstrijden bij de vrouwen niet langer zijn dan 160 kilometer. Een UCI-reglement schrijft dat voor. Maar uit de rit van vandaag blijkt maar weer eens dat de ASO boven de wet - of in dit geval: het reglement - staat.

De rensters moeten namelijk 176 kilometers afleggen tussen Bar-Le-Duc en Saint-Dié-des-Vosges. Dat zijn wel 176 relatief vlakke kilometers. Onderweg komen de dames drie klimmetjes tegen; twee van vierde categorie en op 20 kilometer van de streep nog een zogenaamde bonificatieklim, waar een paar seconden liggen te wachten voor degen die als eerste boven is.

De klimmetjes komen echter allen gemiddeld zo rond de 5 procent uit en dus zal Lorena Wiebes dat makkelijk kunnen overleven om in de straten van Saint-Dié-des-Vosges proberen naar haar tweede ritzege te sprinten. Ook de laatste kilometer is zo vlak als wat, dus het is een rit voor echte sprinters.

Profiel

Beeld: ASO

TV en finishtijd

Zowel Eurosport, als de NOS als Sporza zenden de etappes van de Tour de France Femmes live uit. Vandaag komen de vrouwen volgens het snelste tijdschema om 16.12 uur binnen. Bij het traagste tijdschema wordt dat 16.40 uur

Tour de France
  • Beeld: ASO