Annemiek van Vleuten overleeft de graveletappe: 'Kon vandaag de gaatjes dichten, wat de voorbije dagen niet ging'

Annemiek van Vleuten overleeft de graveletappe vlotjes en kijkt vooruit naar de komende dagen. De ziekte lijkt stilaan verleden tijd.

Tour de France women (2.WWT) - stage 3

Annemiek van Vleuten overleefde al bij al vlot de graveletappe naar Bar-sur-Aube. Ze kreeg wel af te rekenen met een lekke band, maar ze sloot vrij snel weer aan bij de andere favorieten en eindigde in hun zog.

Van Vleuten: "Ik ben blij dat deze rit voorbij is. Zoals je weet was ik geen fan van deze rit. Allemaal goed en wel in een eendagswedstrijd, maar niet in een etappekoers. Ik reed ook effectief lek, maar slaagde erin om het gaatje te dichten."

En zo blijft Van Vleuten in de running voor het algemeen klassement, met etappes die haar de komende dagen beter zullen liggen. Ook de ziekte lijkt stilaan voorbij.

Van Vleuten: "Ik had het algemeen klassement nog niet uit mijn hoofd gezet, hoor. Van Vleuten gaat niet naar de kleuten. Ik kon vandaag de gaatjes dichten waar ik dat de voorbije twee dagen niet kon. Ik moest toen met mijn mondmasker en zonnebril een beetje pokerfacen, maar dat was vandaag niet nodig. En nu gaat het hopelijk alleen maar beter met me."

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022