Tour Femmes | Verkeerd rijden Longo Borghini brengt Wiebes niet van de wijs: 'Riep nog: rechts!'

En dat is twee voor Lorena Wiebes in de Tour de France Femmes. Ze is onklopbaar in de massasprints dit seizoen!

Tour de France women (2.WWT) - stage 5

De 176 kilometer lange rit naar Saint-Dié-Vosges in de Tour de France Femmes leek uit te draaien op een massasprint, maar de vroege vluchters Victoire Berteau (Frankrijk) en Antri Christoforou (Cyprus) maakten het de sprintersploegen zeer lastig.

Maar uiteindelijk werden ze op zo'n 3 kilometer van de streep - geen victorie voor Victoire - gegrepen door Ellen van Dijk en was de grote vraag: wie kon kanon Lorena Wiebes kloppen, die haar lead-out Charlotte Kool zag afstappen.

Het antwoord was: helemaal niemand! Van Dijk knalde laatste kilometer op kop door voor wereldkampioene Elisa Balsamo, Elisa Longo Bhorgini reed nog verkeerd, maar zelfs dat bracht Wiebes niet van de wijs. Ze sprintte met grote overmacht naar de zege.

Onder de daguitslag en beelden van sprint plus verkeerd rijden, vind je de reactie van de winnares.

De spLongo Borghini rijdt verkeerd

Daguitslag

Results powered by FirstCycling.com

Reactie Wiebes

"Francie (Franziska Koch, red.) deed de hele dag zoveel werk en hield het gat met de vluchters steeds hetzelfde. Na haar werk móest ik het wel afmaken. Het was echt een teamprestatie vandaag. Toen ik aanging, voelde het meteen goed en merkte ik dat ik macht had. Dat had ik niet verwacht na zo'n lange rit."

"Die terugdraaibocht op 1,5 kilometer van de streep ging maar net goed. Daarna reed Longo Borghini nog verkeerd. Wij hadden het wel verkend dus wisten dat het links/rechts was op het laatst. Ik riep nog: rechts! Ondertussen is het groen ook nog wel een doel voor me. Misschien ga ik morgen wel in de vlucht."

Tour de France
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022