Tour Femmes | Vos wint in de Vosges: 'Voelde dat ik meer snelheid had dan Balsamo'

De Vogezen heten in het Frans natuurlijk niet voor niks Les Vosges... Marianne Vos was de setrkste vandaag!

Tour de France women (2.WWT) - stage 6

Op voorhand was dit misschien wel een dag waarin de vroege vlucht een vrijgeleide zou krijgen van het peloton, maar een omvangrijke kopgroep, met slechts één Nederlandse erin (Silke Smulders), bleef altijd binnen schootsafstand van het peloton.

De Francaise Le Net hield het 't langst vol, maar werd op 5 kilometer van de streep ook gegrepen. En daarom werd het weer sprinten in deze heuveletappe door het voorgeborchte van de Vogezen.

Dat gebeurde wel zonder Lorena Wiebes, want die was in een afdaling lelijk ten val gekomen. Kansen voor Vos en co dus. Nou ja, laat dat 'en co' maar weg! Want hoewel Ellen van Dijk beulswerk verrichtte voor ploeggenote Elisa Balsamo kwam de rest - een hele horde Italiaansen) er niet aan te pas.

Reactie Marianne Vos

De tweede ritzege voor de geletruidraagster dus. Die was daarmee uiteraard in haar nopjes. "Het was goed dat we Anna Henderson vooraan hadden. De rest van de ploeg deed het ook heel goed. Na die moeilijke afdaling hielden ze me goed voorin en uit de wind."

Over de sprint zelf is ze duidelijk. "Ik voelde dat ik meer snelheid had dan Balsamo, maar ik zat ook wel aan m'n max en kon niet verder accelereren. Dus ik hoopte dat het genoeg was en dat was het, alhoewel ik ze dus van achteren voelde komen."



Daguitslag, met veel Italiaanse renners in de top

Results powered by FirstCycling.com

Morgen is het gedaan met het sprinten. Dan trekken de vrouwen de echte Vogezen in met een zware bergrit over de Petit Ballon, de Platzerwasel en de Grand Ballon. De finish is niet bovenop de Grand Ballon, maar wel op het plateau op de top.

Tour de France
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022