HomeTour de FranceTour Femmes | Grote Van Vleuten Show in de Vogezen: 'Het geel...

Tour Femmes | Grote Van Vleuten Show in de Vogezen: ‘Het geel was altijd ‘iets voor de mannen’ voor mij’

Wat een nummer van Van Vleuten!

Met de eerste bergrit in het verschiet over achtereenvolgens de Petit Ballon, de Platzerwasel en de Grand Ballon was het de vraag of Annemiek van Vleuten hersteld was van haar buikgriep en wat ze van plan was in deze loodzware rit.

De antwoorden op die vragen waren snel duidelijk: ja, ze was hersteld, en het plan was: AANVALLUHHHH! Dat deed Van Vleuten al op de eerste col, de Petit Ballon. Het werd een slagveld. Alleen Demi Vollering kon volgen. Dat lukte tot op de laatste steile kilometer van de Platzerwasel.

Op de top had Van Vleuten al bijna een halve minuut op Vollering gepakt. Na een stuk op een plateau, een afdaling en een stuk vallei rondde de onaantastbare Van Vleuten haar kunststukje, een solo van meer dan 60 kilometer, af op de Grand Ballon.

Uiteindelijk fietste ze een voorsprong van een kleine drieënhalve minuut bij elkaar op Demi Vollering. De rest reed ze helemaal op een lichtjaar (zie daguitslag), al kwamen die wat terug naar het einde toe. Uiteraard pakte Van Vleuten met haar raid ook het geel.

Reactie Annemiek van Vleuten

“Het was zo’n achtbaan. Ik was zo ziek! En dan nu op zo’n manier winnen. Heel mooi om hier solo te winnen. Incroyable! Ik moest het wel proberen, want ik lag al wat achter. Bovendien, mijn stijl is: altijd aanvallen. Niet wachten op de finale.”

Van Vleuten legde ook nog uit waarom deze rit haar zo goed lag. “Ik ben wat ouder, dus ik kan wat meer training aan dan mijn collega’s. Deze etappe was voor mij gemaakt. Als ik weer fit zou zijn, wist ik dat het mijn dag zou zijn. Het geel was altijd iets ‘voor de mannen’ voor mij. Maar toen zag ik Marianne Vos erin rijden en was het toch wel heel mooi.”

Daguitslag en algemeen klassement (klik op GC)

Results powered by FirstCycling.com

Morgen wacht er nog een zware bergrit in de Vogezen voor de vrouwen. Met Annemiek van Vleuten in het geel moeten ze eerst de Ballon d’Alsace over en daarna is er natuurlijk de zeer steile aankomst op de Super Planche des Belles Filles. Op het lijf geschreven van… Annemiek van Vleuten!

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Details crash Benoot bekend: aan 67 per uur op auto, kwartier buiten bewustzijn

Op trainingskamp in het Italiaanse Livigno, nabij de Stelvio, kwam er een abrupt einde...

Interview | Dylan Groenewegen: ‘De foto met mijn vader na mijn ritzege krijgt een mooie plek aan de muur’

Voor onze Vuelta-special/Tourterugblik (hierrrr aan te schaffen) spraken we uitgebreid met Dylan Groenewegen. Hieronder...

Mooi beeld: Marianne Vos schrijft belangrijke boodschap voor zichzelf op stuur

Marianne Vos kwam zondag als eerste over de meet in de Zweedse WorldTour-koers Postnord...

Meer zoals dit

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Tour de France: alle cijfers, data & feiten

Na meer dan 3300 kilometer in 21 etappes is de Tour de France van...

Annemiek van Vleuten over SD Worx: ‘Hoogst onsympathiek’

Annemiek van Vleuten beleefde in de laatste etappe van de Tour de France Femmes...