De indrukwekkende cijfers van 'Mr. San Sebastian' Bauke Mollema

Remco Evenepoel zorgde voor mooie koers in San Sebastian, maar laten we de unieke reeks van Bauke Mollema niet vergeten!

Clasica Ciclista San Sebastian 2016

Remco Evenepoel voerde gisteren in de Clasica San Sebastian een van de vele fraaie kunststukje op in zijn nog jonge loopbaan, maar laat het - vanuit Nederlands oogpunt - ook vooral de prestaties van Bauke Mollema niet ondersneeuwen.

Het valt niet uit te sluiten dat Remco Evenepoel na alweer z'n tweede zege in de Baskische klassieker de titel ooit zal overnemen, maar voorlopig is Mollema namelijk nog even Mr. San Sebastian. De Groninger won de koers in 2016, maar het is vooral zijn stabiele presteren in de afgelopen 10 jaar dat het zo indrukwekkend maakt.

@ammattipyöräily, een Finse wielertwitteraar, zette het even op een rijtje. Mollema kwam elf keer aan de start in San Sebastian. Daarvan finishte hij alleen de eerste keer niet. In de overige koersen, vanaf 2012, kreeg hij het steeds voor elkaar een top 10-klassering bij elkaar te fietsen.

Klassiekerkoning

Zoals je ziet ontbreken allen plaats 7 en 8 nog om het lijstje helemaal compleet te maken - al zal Mollema de koers waarschijnlijk nog liever twee keer winnen.

Met die top 10- klasseringen in San Sebastian is Mollema ook De Klassiekerkoning van het huidige peloton te noemen, want geen enkele actieve renner kreeg het voor elkaar om zoveel topnoteringen in één wedstrijd achter z'n naam te zetten.

(Onderstaande tweet is dus van voor de editie van gisteren, inmiddels moet er een 10 voor de naam van Mollema staan.)

Programma

Na de Clasica San Sebastian en al een zeer drukke periode daarvoor, met de Giro én de Tour, zal Mollema het nu even rustig aan gaan doen - al start hij vandaag nog wel in het criterium de Gouden Pijl in Emmen.

Op 24 augustus komt hij aan de start van de Deutschland Tour. Daarna staan als het goed is nog het WK in Australië en de Ronde van Lombardije op z'n programma.

Pelotonpraat
  • photo: Luis Angel Gomez/Cor Vos © 2016