Annemiek van Vleuten rijdt criterium Roosendaal als duo met Mathieu van der Poel

De winnares van de Tour de France en Mathieu van der Poel gaan samen knallen in Roosendaal. Annemiek van Vleuten ging ook nog even met Pogacar op de foto...

Tour de France women (2.WWT) - stage 8

In Roosendaal hebben ze het goed voor elkaar. Bij het criterium Draai van de Kaai dat vanavond wordt verreden, komt naast Mathieu van der Poel en Wout van Aert ook kersvers Tour de France Femmes-winnares Annemiek van Vleuten aan het vertrek.

Koppeltijdrit

Dat doen de drie wielergrootheden in een apart mannen- en vrouwencriterium, maar er is meer in Roosendaal... Ze organiseren namelijk ook al een paar jaar een koppeltijdrit. Deze editie is dat een mixed koppeltijdrit, waarin een vrouwelijke deelnemer samen met een mannelijke deelnemer rijdt.

En de organisatie heeft besloten dat niemand anders dan Mathieu van der Poel en Annemiek van Vleuten een duo vormen. De twee trainen allebei vaak in het Italiaanse Livigno op hoogte dus zijn elkaar daar vast al wel eens tegen het lijf gelopen, maar dit is natuurlijk andere koek. Mooi initiatief!

Op de foto met Pogi

Mathieu van der Poel loopt Annemiek van Vleuten dus tegen het lijf in Livigno, maar bij de de Planche des Belles Filles kwam ze Tadej Pogacar tegen, die aanwezig was in de Tour Femmes om zijn vriendin Urska Zigart te steunen.

Uiteraard gingen de twee even op de foto met elkaar en dat levert een toch wel uniek kiekje op van de winnaars van de Tours (Femmes) van 2020, 2021 en 2022...

Annemiek van Vleuten rijdt dus het criterium in Roosendaal, maar zal later dit seizoen ook nog proeberen de Vuelta voor vrouwen te winnen. Dat is een vijfdaagse koers die na de Vuelta voor mannen op het programma staat.

Aanvankelijk zou Pogacar die rijden, maar gezien z'n drukke programma eerder dit jaar en de zware Tour ziet hij daar toch vanaf. Net als Mathieu van der Poel zal hij wel naar Australië afreizen voor het WK - waar Van Vleuten ook te bewonderen is.

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022