Criterium Draai van de Kaai met mooiste podium ooit? 6 wereldtoppers op 3 vierkante meter...

De Draai van de Kaai in Roosendaal organiseerde iets speciaals en dat leverde ook een heel speciaal podium op...

Draai van de Kaai 2022

De na-Tourcriteriums zijn een wereld op zich. Het is dé gelegenheid om de Nederlandse en buitenlandse wielerhelden een keer of 50 aan je voorbij te zien trekken van heel dichtbij. Maar het publiek dat gisteren aanwezig was bij de De Draai van de Kaai in Roosendaal kreeg pas écht wat speciaals te zien.

De organisatie koos er namelijk voor om naast een regulier mannen- en vrouwencriterium ook een een mixed koppeltijdritje te organiseren. En daarbij stonden er niet de minste duo's aan de start. Hierboven zie je Tour-winnares Annemiek van Vleuten al vlammen met Mathieu van der Poel (door Van Vleuten op haar Instagram al omgedoopt tot Team Canyon).

Team Canyon voor de koers. | Beeld: Instagram Annemiek van Vleuten

Maar dit superduo moest het in Roosendaal afleggen tegen Team Cervélo en Team Trek, want het groene duo Marianne Vos/Wout van Aert ging met de zege aan de haal en ook de Trek-tandem Ellen van Dijk en Bauke Mollema waren iets rapper dan Van Vleuten en Van der Poel. (Ook Fabio Jakobsen en Shirin van Anrooij waren actief als duo, maar eindigden naast het podium.)

En die uitslag leverde dus een uniek podium op. Want waar hebben er ooit zes wereldtoppers op drie vierkante meter gestaan? Wij durven wel te beweren dat dit de eerste keer is!

In de reguliere criteriums ging bij de vrouwen de zege naar Annemiek van Vleuten, die Marianne Vos en Shirin van Anrooij te snel af was - geel, groen en wit op het podium dus. Bij de mannen was de winst voort Wout van Aert. Fabio Jakobsen en Mathieu van der Poel werden respectievelijk tweede en derde.

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022