Video | Verkeersdrempel vlak voor finish in Ronde van Burgos: renners stuiteren in de dranghekken

David Dekker kwam in de Ronde van Burgos zwaar ten val door een parkoersbouwer die ze niet allemaal op een rijtje heeft. Kijk en oordeel zelf!

Tour of Hungary stage 4

In de afgelopen Tour de France was er weinig te klagen over gevaarlijke aankomsten, maar in de wat kleinere koersen is het soms nog steeds wildwest voor de renners. De Ronde van Polen heeft een naam hoog te houden, maar de Ronde van Burgos kan er ook wat van...

De Spaanse voorbereidingskoers op de Vuelta legde vandaag in de tweede etappe een verkeersdrempel op 500 meter van de streep in een etappe die in een massasprint eindigde. Nou, dat ging uiteraard niet goed.

Jumbo-Visma-sprinter David Dekker is de eerste die onderuit gaat omdat hij de controle kwijtraakt nadat hij over het onding stuitert. Daarna gaat het hele peloton tegen de vlakte - sommigen komen zelfs in de dranghekken terecht.

Hier bekijk je de beelden. Let even niet op de tekst bij de tweet. We leggen onder de video uit hoe dat zit.

David Dekker ging dus tegen de vlakte, maar z'n lead-outs konden door. Zij hadden met hartslag 180 niks door van wat er achter hen allemaal precies gebeurde, zo verklaarden ze later.

Timo Roosen won de rit, voor zijn ploeggenoten Edoardo Affini en Chris Harper. De Italiaans zei later dat het een schande was dat de UCI dit heeft goedgekeurd. Roosen zei dat hij niets te vieren had na zijn zege. Met Dekker gaat het naar omstandigheden goed. Hij heeft niks gebroken, maar wel veel schaafwonden.

Ook Wilco Kelderman lag erbij en heeft, net als ploeggenoot Jai Hindley, wat schaafwonden.

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2022