Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: 'Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang'

Dylan Teuns stapt van de ene dag op de andere over naar een andere ploeg. Vanavond kondigde Bahrein-Victorious online zijn afscheid aan, terwijl Israel-Premier Tech hem meteen verwelkomde.

Tour de France 2022 stage 17

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management maakt hij per direct de overstap naar Israel-Premier Tech, de ploeg waarmee hij tijdens de Tour al een akkoord had.

De belangrijkste reden voor de onmiddellijke overgang is de precaire UCI-ranking voor Israel-Premier Tech. Op dit moment staat de ploeg 20ste, maar alleen de beste 18 mogen op het einde van het seizoen in de WorldTour blijven. "Dit is uiteraard een reden voor deze snelle overstap, maar ik kan dat verschil niet in mijn eentje goedmaken", vertelt Teuns. "We rekenen erop dat ik een goed najaar rijd, zodat ik mijn steentje kan bijdragen aan de WorldTour-ambities van mijn nieuwe ploeg."

"Maar laat dit niet de enige oorzaak zijn van deze overgang", gaat Teuns verder. "Israel wil vooral haar vertrouwen in mij bewijzen en geeft me de kans om nu al in een nieuw team te integreren. Dat kan naar volgend jaar toe zijn vruchten al afwerpen."

"De oorzaak waarom ik weg ga bij Bahrein? Tja, een vertrouwensbreukje toch wel. Ik dacht mij financieel te verbeteren na mijn sterk voorjaar, met ondere andere winst in de Waalse Pijl en een rit in de Ronde van Romandië. De ploeg deed daar wat moeilijk over en zo werd duidelijk dat we niet meer op dezelfde lijn zaten. Dat bleek ook al uit het wel erg beperkte programma dat ze mij gaven in het najaar."

Dat verandert nu, met deze plotse overgang. Mogelijk staat de Vuelta op het programma en nog een hele reeks najaarswedstrijden. Teuns: "De Vuelta is nog niet zeker, maar vast staat wel dat ik me nog genoeg mag uitleven, met hopelijk het WK en de Ronde van Lombardije als orgelpunt."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022