HomeAchtergrondJulian Alphilippe over zijn comeback: 'Vreemd om met slechte benen te rijden,...

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe is terug op de plaats waar hij werelkampioen werd. Leuven, de plek waar hij zijn tweede wereldtitel behaalde, moet het begin zijn van de zoveelste comeback dit seizoen.

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe versie van de Grote Prijs Jef Scherens. Het is zijn zoveelste wederoptreden na een echt pechjaar.

Waar kan hij beter terug starten dan de plek waar hij vorig jaar op magistrale wijze wereldkampioen werd? De wedstrijd werd aangepast en loopt nagenoeg over dezelfde wegen en bulten als op die magische 26ste september 2021. Hij blikte bij Sporza en Het Laatste Nieuws terug en ook vooruit op zijn comeback.

“Ik heb zin in deze Tour of Leuven”, zegt de wereldkampioen. “Dit is tot dusver een moeilijk jaar voor mij, maar het parcours waar ik wereldkampioen werd, is toch wel heel bijzonder. Ik zal de film van die dag vaak kunnen afspelen denk ik, op alle herkenbare plaatsen.”

Alaphilippe kreeg na zijn zege in de Ronde van Wallonië eind juli af te rekenen met een serieuze vorm van covid. “Ik was erg ziek en lag een hele week in bed. Gelukkig kon ik naar de Tour de France Femmes kijken, die door mijn partner Marion Rousse werd georganiseerd. Maar trainen kwam er dus niet van, ook niet voldoende in de week daarop.”

“Daarom ook dat je niet te veel van mij mag verwachten in de Tour of Leuven”, gaat de Fransman verder. “Ik ben niet top en het voelt vreemd om met zulke benen rond te rijden. Ik ben blij dat ik terug mag aantreden en hoop dat het seizoen beter eindigt dan het begonnen is. Het WK in Wollongong en de Ronde van Lombardije zijn mijn grote doelen. De Vuelta doe ik ook, maar die gebruik ik vooral om erna op 100% van mijn kunnen te zijn.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges...

Dylan Groenewegen heeft het naar zijn zin bij Jayco AlUla: ‘Helemaal anders dan bij Jumbo’

Dylan Groenewegen schoot in zijn openingskoers in de Saudi Tour meteen raak. De grote...