HomeNieuwsBondscoach Vanthourenhout baalt na WK-forfait Benoot: 'Tiesj is onvervangbaar'

Bondscoach Vanthourenhout baalt na WK-forfait Benoot: ‘Tiesj is onvervangbaar’

Tiesj Benoot moet forfait geven voor alle najaarskoersen en dus ook voor het WK. Bij een zwaar ongeval op training in het Italiaanse Livigno heeft hij meerdere breuken opgelopen.

Tiesj Benoot is out voor de rest van het seizoen, na een zware val op training in Livigno. Dat is niet alleen sneu voor hem, maar ook voor de WK-kansen van Wout van Aert en Remco Evenepoel. Beide kopmannen hadden op een zwaar parkoers meer dan nood aan een type Benoot. Bondscoach Sven Vanthourenhout is er het hart van in vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Vanthourenhout: “Ik ben er nog altijd niet goed van dat zijn seizoen erop zit. In de eerste plaats voor hem maar ook voor de Belgische selectie. Hij zou een belangrijke rol krijgen op het WK. Hij is al een heel seizoen van goudwaarde voor Wout van Aert en hij zou die functie ook op zich nemen in Wollongong. Bovendien is hij een fijne renner om een ploeg mee te bouwen. Zo iemand is eigenlijk onvervangbaar. Mijn WK-selectie was zo goed als klaar, maar nu is het weer even puzzelen.”

Het zit Benoot niet mee deze week, nadat ook Yves Lampaert verstek gaf voor het EK in München. Er zijn plots twee plekjes vrij, want Lampaert zou zowel de tijdrit als de wegrit rijden.

Vanthourenhout: “Het is moeilijk om vervanging op te trommelen. Victor Campenaerts zat al niet in de selectie omdat hij voor UCI-punten wil gaan met Lotto-Soudal. Jens Reynders is eerste vervanger, maar hij zou eigenlijk naar de Arctic Race of Norway gaan. Nu goed, we zullen zowel op het EK als op het WK met een valabele ploeg aantreden.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Vlak voor tussensprint komt ezel even de weg oversteken in Saudi Tour

Er spelen zich wel vaker bijzonderheden af als er gekoerst wordt in het Mddden-Oosten:...

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges...

Saudi Tour | Jonathan Milan laat Nederlanders achter zich in tweede rit

De finale van de tweede etappe in de Saudi Tour begon op dertig kilometer...

Thijs Zonneveld over verhouding Van Aert en Van der Poel: ‘Mathieu is van de hogere pieken en diepere dalen, maar de stabiele gaat het...

Jarenlang domineerde Van der Poel de cross, al kwam Van Aert regelmatig juist op...