Video | Als dronkeman slingerend over de weg! Zo kapot zat Wout van Aert na inspanning op Hautacam

Er zijn beelden opgedoken van het moment uit de Tour vlak nadat Van Aert met een ultieme inspanning Pogacar loste. He-le-maal kapot!

Tour de France 2022 stage 18

Hierboven op de foto uit de afgelopen Tour zie je 'm bezig met de laatste sloopwerkzaamheden van dhr. T. Pogacar uit Slovenië, maar dat staaltje krachtpatserij op de Hautacam ging bij Wout van Aert natuurlijk ook niet in de koude kleren zitten.

Dat is de logica zelve, maar er zijn nu ook bewijzen opgedoken dat de Pletwals van Herentals toch echt wel gewoon een mens is. Op privé-opnamen van iemand die langs de kant van de weg stond op de klim in de Pyrreneeën die op Instagram staan, zien we hem namelijk na die laatste krachtsinspanning vrij letterlijk parkeren.

Of ja, meer zwalkend over de weg als een dronkeman de pedalen met totaal verzuurde benen nog rond proberen te krijgen in de zwaardere versnelling waarmee hij even daarvoor de berg opramde. Snel terugschakelen naar iets wat de benen wel aankunnen.

Maar tussen dat moment is het dus zwalken geblazen. Fascinerende beelden om te zien!

Ook na de Tour bleek hoe diep Wout van Aert in die drie fantastische weken was gegaan. Hij werd verkouden en moest forfait geven voor de Clasica San Sebastian, waar hij wel voor op de planning stond. Zijn vrouw Sarah gaf aan dat hij zich enkel nog kon opladen voor het criterium in z'n eigen Herentals, waar hij gehuldigd werd door 40.000 dolenthousiaste mensen.

Nu richt Van Aert zich op het WK wielrennen, waar hij de tijdrit laat schieten om te kunnen schitteren in de wegrit. Daarvoor zal hij onder andere nog de Hamburg Cyclassics en de Canadese WorldTour-wedstrijden rijden.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022