HomeAchtergrondRemco Evenepoel beult zich af richting Vuelta: op 11-daagse stage in Alicante...

Remco Evenepoel beult zich af richting Vuelta: op 11-daagse stage in Alicante tot 44 fietsuren en 1400 kilometer

Het is Remco Evenepoel menens met de Vuelta. In het artikel zie je hoe hard hij ervoor trainde. Die data zijn niet voor de poes!

Remco Evenepoel is bezig aan een stevige trainingsstage in het Zuiden van Spanje. Dat zag en hoorde CyclingNews, dat Evenepoels kilometers, uren en trainingspartners volgde. Het is wel een en ander.

Na de complete walk-over in San Sebastian trok Remco Evenepoel naar Alicante, het Zuiden van Spanje. Hij verbleef in het ‘hoogtehotel’ van Alexander Kolobnev. Dat hotel is bijzonder populair bij profrenners, met hoogtekamers die de aanmaak van rode bloedlichaampjes stimuleren. Evenepoel: “Laat ons zeggen dat we op die manier de voordelen om op hoogte te slapen combineren met het trainen op zeeniveau. Op die manier kan je wat meer op intensiteit trainen.”

Blok 1

De dag na San Sebastian hield de Kannibaal van Schepdaal het bij korte ritjes, die hij op Strave betitelde met ‘Cappuccino, Coca Cola en cheescake’. Een dag later ging het er ernstiger aan toe. In een rit van 124 km verkende hij het 30 km lange tijdritparkoers, dat op dag 10 van de Vuelta voor de wielen wordt geschoven.

In die dagen kreeg hij gezelschap van Greg Van Avermaet, waarmee hij stevige intervaltrainingen deed in de heuvels. Met een ‘hersteltraining’ op de tijdritfiets beëindigde hij het eerste blok.

Blok 2

In het tweede blok zat opnieuw een verkenning van de tijdrit verscholen, in een rit van 223 kilometer op 7 uur tijd. En toen kwam Mathieu van der Poel ten tonele. De Nederlander hield Evenepoel gezelschap, maar moest hem meermaals laten wegrijden toen de jonge beul zijn benen opspande op de steile beklimmingen. Tijdens zijn 11-daagse in Alicante buffelde Evenepoel 1400 kilometer uit zijn kuiten en zat hij 44 uren op de fiets.
De Quick-Step-renner komt nu terug naar België voor wat family time. Daarna trekt hij naar Nederland voor de start van de Vuelta op 19 augustus. Evenepoel: “Dat zullen vooral relaxte dagen worden, met hopelijk een barbecue of iets anders ontspannends. Er staan ook nog een paar trainingen achter de scooter gepland. De benen zullen niet fris zijn, maar mijn hoofd wel.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Dylan Groenewegen heeft het naar zijn zin bij Jayco AlUla: ‘Helemaal anders dan bij Jumbo’

Dylan Groenewegen schoot in zijn openingskoers in de Saudi Tour meteen raak. De grote...

Frans team toont interesse in Julian Alaphilippe: ‘Hebben eerder al eens gesprek gehad’

Alaphilippe kreeg de voorbije maanden heel wat kritiek over zich heen, van zijn eigen...