Bondscoach Moerenhout glashelder: 'De eerste plek in de tijdrit is voor Dumoulin'

Hoewel Nederland steeds sterkere tijdrijders heeft, kent bondscoach Koos Moerenhout geen twijfel: Tom Dumoulin blijft zijn nummer één.

NK Tijdrijden Elite mannen 2022 in Emmen

Het verhaal is bekend: Tom Dumoulin stopt aan het einde van het jaar, maar zet nog één keer alles op alles om een goed resultaat te behalen op vooral het wereldkampioenschap tijdrijden. De Limburger hoopt in Australië mee te spelen om de medailles. Bondscoach Koos Moerenhout staat hem daar volledig in bij.

Een goede Dumoulin is immers de grootste kans op eremetaal in de race tegen de klok, redeneert hij. Ondertussen maken ook Mollema, nationaal kampioen tegen de klok, en Thymen Arensman, onlangs winnaar van de tijdrit in de Ronde van Polen, een uitstekende ontwikkeling door als tijdrijder. En dan zijn er ook nog jongens als Dylan van Baarle, Jos van Emden en Daan Hoole die een goede tijdrit in de benen hebben.

In Australië mogen er slechts twee Nederlanders starten. Eén van hen is hoe dan ook Dumoulin, verzekert Koos Moerenhout in gesprek met Procycling. "Iedereen mag zijn mening hebben, dat vind ik allemaal prima", opent hij zijn verhaal. "Maar ik vind het een non-discussie. De eerste plek in de tijdrit is voor Dumoulin."

Wat betreft het tweede startbewijs weet Moerenhout nog niet wie hij kiest. "Voor het tweede startbewijs komen heel wat jongens in aanmerking met onder meer ervaren renners als Jos van Emden en Bauke Mollema en aanstormende talenten als Thymen Arensman en Daan Hoole. Met alle respect voor die jongens, maar Dumoulin is de enige die zowel op de WK als de Spelen heeft bewezen dat hij meedoet om de medailles."

Nieuws
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2022