Tim Merlier steekt ambitie niet weg: 'Pas tevreden met de Europese trui'

Tim Merlier geldt als een van de topfavorieten voor het EK van morgen. Hij is zelf ook met maar één ding tevreden: de kampioenstrui.

Belgian national championships Road elite men 2022

De kans dat het EK in München eindigt in een massasprint is volgens de Belgische ploeg levensgroot. Bondscoach Sven Vanthourenhout vertrouwt daarbij volledig op de kwaliteiten van Tim Merlier, die zelf ook vol vertrouwen toeleeft naar het EK. In gesprek met Sporza steekt hij zijn ambitie niet onder stoelen of banken.

"We hebben de tachtig kilometer voor het lokale circuit al eens gedaan", vertelt hij over het parkoers, dat met 1200 hoogtemeters toch nog uitdagend is. "Maar normaal is dat geen probleem voor de sprinters. Er zit één pittige beklimming in, maar dat zou wel moeten lukken. De weg is altijd breed na een heuvel. Ik maak me daar geen zorgen over."

Ontegenzeggelijk is de renner van Alpecin-Deceunink, die volgend jaar voor het huidige Quick-Step Alpha Vinyl koerst, een van de topfavorieten. Een status die hij enkel omarmt. "Dat ik een van de favorieten ben, geeft me extra druk. Een goed gevoel. Alle signalen zeggen dat het goed zit. Ik ben pas tevreden als ik vertrek met de Europese trui." Die zou Merlier dan mogen dragen in de Vuelta a España, die komende vrijdag van start gaat in Utrecht.

Toch is de tegenstand niet mals in Duitsland. "Als ik kijk naar andere favorieten voor de zege als het tot een massasprint komt, dan kijk ik voornamelijk naar renners als Jakobsen, Kristoff, Ackermann en Pedersen. Een duel tegen toekomstig teamgenoot Jakobsen? Laat ons hopen!"