HomeNieuwsEK München: deze renners zijn de favorieten voor de Europese trui

EK München: deze renners zijn de favorieten voor de Europese trui

Onder wielerliefhebbers mag het EK dan niet heel erg leven, maar sprinters willen de Europese kampioenstrui wat graag veroveren.

Een van de grote favorieten is Fabio Jakobsen. Team Nederland is volledig ingericht om goud te pakken met de renner van Quick-Step Alpha Vinyl. Hij krijgt daarbij onder anderen hulp van lead-out Danny van Poppel, Nils Eekhoff en wegkapitein Jos van Emden.

Ook België heeft de selectie volledig om een sprinter gebouwd, namelijk de nationale kampioen Tim Merlier. Hij moet het stellen met lead-out Bert Van Lerberghe en hardrijders als Edward Theuns, Dries Van Gestel en Rune Herregodts.

Ook de Denen hebben een favoriet in de gelederen: Mads Pedersen. De ritwinnaar in de jongste Tour de France mag hulp verwachten van de beste lead-out van het peloton: Michael Mørkøv. Saillant detail is natuurlijk dat Mørkøv normaliter de laatste man is van Jakobsen. Verder zijn ook Mikkel Bjerg, Mikkel Honoré en Mathias Norsgaard van de partij in Duitsland.

Dan het thuisland, dat met Pascal Ackermann als kopman van start gaat. Hoewel, ook Phil Bauhaus heeft aangetoond op een goede dag de beste sprinters ter wereld te kunnen kloppen. Met onder anderen Nils Politt, Roger Kluge en John Degenkolb zijn ze in elk geval sterk omringd.

De laatste twee machtsblokken zijn die van Italië en Frankrijk. De Italianen vertrouwen in de sprint op Alberto Dainese, maar wellicht dat Matteo Trentin en vooral Filippo Ganna in de absolute slotfase nog een solo uit de benen kunnen schudden. De Fransen hebben met Arnaud Démare een grote kanshebber, terwijl ook Bryan Coquard snelle benen heeft.

Bij de kleinere wielerlanden Ierland en ook Noorwegen hopen Sam Bennett en Alexander Kristoff op eremetaal op het EK door middel van hun sterke sprint.

Naast de sprinters staat er een aantal aanvallers aan de start, maar de kans lijkt klein dat zij er tegen de vele sprinterslanden en op het niet selectieve parkoers niet aan te pas zullen komen. Toch zijn Zdenek Stybar, Mauro Schmid en Patrick Konrad renners om in de gaten te houden.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges...

Dylan Groenewegen heeft het naar zijn zin bij Jayco AlUla: ‘Helemaal anders dan bij Jumbo’

Dylan Groenewegen schoot in zijn openingskoers in de Saudi Tour meteen raak. De grote...