HomeNieuwsDanny van Poppel maakt grote indruk als lead-out Jakobsen: 'Ik dacht even:...

Danny van Poppel maakt grote indruk als lead-out Jakobsen: ‘Ik dacht even: waar blijft hij, maar hij kwam daarna zo hard!’

Fabio Jakobsen kroonde zich als eerste Nederlander tot Europees kampioen. Na afloop dankte hij lead-out Danny van Poppel uitgebreid.

Even leek Jakobsen in de slotfase iets te ver te zitten na een versnelling van Filippo Ganna, maar lead-out Danny van Poppel panikeerde geen moment en had al met al het goede wiel te pakken. Hij lifte mee op de snelheid van de Belgische ploeg. “Hier droomde ik van als lead-out”, was Van Poppel zijn eerste reactie bij de NOS.

“Alles klopte. Niet alleen mijn werk, maar ook dat van de ploeg”, waarvan onder anderen Nils Eekhoff, Daan Hoole en Jos van Emden onderdeel uitmaakten. “We kwamen soms even een mannetje te kort, maar dan kwam er weer iemand vanachter terug. Boy (van Poppel, red.) zat voor me en coachte ons goed. Heel fijn zo in het Nederlands.”

Merlier ging vervolgens als eerste aan, maar kwam te vroeg op kop. “Ik dacht toen: ik ga ook maar aan en naast hem rijden, zodat Fabio uit de slipstream kon komen en de ruimte had voor zijn sprint. Ik dacht nog even: waar blijft hij? Maar hij kwam vervolgens zo hard! Echt gaaf.”

Wat nadien opviel was de sfeer in de ploeg. Jakobsen nam uitgebreid de tijd om zijn teamgenoten te bedanken. En dat voor een gelegenheidsteam. “Ik lag met Fabio op de kamer. Met zo’n sprint moet je niet te veel praten, maar we hebben wel een aantal dingen afgesproken. Het is toch even wennen. Ik deed al goede lead-outs dit jaar en kreeg al lof als de sprinter niet won (Sam Bennett, red). Nu wint Fabio en voelt het ook een beetje als een eigen overwinning.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Vlak voor tussensprint komt ezel even de weg oversteken in Saudi Tour

Er spelen zich wel vaker bijzonderheden af als er gekoerst wordt in het Mddden-Oosten:...

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges...

Saudi Tour | Jonathan Milan laat Nederlanders achter zich in tweede rit

De finale van de tweede etappe in de Saudi Tour begon op dertig kilometer...

Thijs Zonneveld over verhouding Van Aert en Van der Poel: ‘Mathieu is van de hogere pieken en diepere dalen, maar de stabiele gaat het...

Jarenlang domineerde Van der Poel de cross, al kwam Van Aert regelmatig juist op...