Team Jumbo-Visma met 3 Nederlanders in Vuelta: 'Roglic heeft logischerwijs niet de beste voorbereiding gehad'

Team Jumbo-Visma hoopt na de eindzege in de Tour de France ook in de Vuelta a España hoge ogen te gooien. Dat doen ze met drie Nederlanders.

Vuelta Spain 2021 stage 21

Met Primoz Roglic heeft de ploeg een onbetwiste kopman aan het vertrek in Utrecht. Ondanks dat de Sloveen een race tegen de klok heeft moeten leveren om het te halen. "We zijn heel blij dat hij na de zware blessure die hij opliep in de Tour toch kan starten in de Vuelta", vertelt sportief directeur Merijn Zeeman.

Roglic zal niet enkel starten om mee te rijden, maar Zeeman bouwt voorzichtigheid in. "Logischerwijs heeft hij niet de beste voorbereiding gehad, maar we hebben groot respect voor hem hoe hij zich toch nog heeft weten klaar te stomen. We hebben een mooie uitgebalanceerd ploeg aan de start staan die op alle terreinen Primoz optimaal kan ondersteunen."

Met Edoardo Affini en Mike Teunissen heeft het team op het vlakke twee sterke renners. Rohan Dennis en Robert Gesink zijn echte allrounders en in de bergen zal Roglic vertrouwen op Sepp Kuss, Sam Oomen en Chris Harper. Eigenlijk zou Koen Bouwman starten, maar hij is geblesseerd. "Dat is heel jammer. We hadden graag de Koen van afgelopen Giro ook in de Vuelta gezien."

Vrijdag in de ploegentijdrit ligt er meteen een mooie kans te wachten voor Team Jumbo-Visma. Met Affini, Dennis en Roglic heeft de ploeg erkende tijdrijders, terwijl ook Gesink, Teunissen en Harper prima zijn in ploegentijdritten. En dat in eigen land. Zeeman: "De Nederlandse thuisstart maakt het voor ons heel speciaal en we kijken ernaar uit om ons vanaf aanstaande vrijdag te tonen voor eigen publiek."

Nieuws
  • Photo Luis Gomez/Cor Vos © 2021