Merijn Zeeman over vorm Roglic: 'Hij is nog niet verlost van pijn, maar hij wilde de uitdaging aangaan'

De deelname van Primoz Roglic aan de Vuelta a España was een vraagteken, maar de Sloveen is er klaar voor.

Tour de France 2022 stage 12

Toch vertelt performance manager Merijn Zeeman in De Telegraaf dat er nog de nodige vraagtekens zijn rondom de conditie van de kopman van Team Jumbo-Visma. Roglic heeft een race tegen de klok moeten leveren om fit te raken na zijn rugblessure opgelopen in de Tour de France.

Zeeman over de voorbereiding van Roglic: "Het belangrijkste punt was dat hij fit moest zijn om te starten. Hij is weliswaar nog niet helemaal verlost van de pijn, maar hij wilde de uitdaging aangaan om toch te rijden. We weten eigenlijk niet wat er mogelijk is, want zijn voorbereiding is verre van optimaal."

Zo is Roglic niet op hoogtestage geweest ter voorbereiding. "Hij is eerst vooral bezig geweest met herstellen, zowel fysiek als mentaal. Toen hij groen licht kreeg om te gaan trainen, heeft hij die draad weer opgepakt. Nee, dit was geen aanloop zoals hij normaalgesproken voor een grote ronde zou doen."

Of Roglic kan strijden om een vierde eindzege op rij in Spanje is dan ook afwachten, stelt Zeeman. "Maar ja, dit is wel iemand met speciale kwaliteiten. Er hangen onzekerheden aan zijn deelname, maar we hebben ook veel vertrouwen. Dat komt omdat Primoz er altijd weer staat na tegenslagen."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2012