Indrukwekkende statistiek: Olav Kooij jongste veelwinnaar uit de (recente) wielergeschiedenis

Olav Kooij laat paar heel grote namen achter zich in dit rijtje jonge veelwinnaars. Staat hem net zo'n mooie toekomst te wachten als de renners uit dit lijstje?

Tour of Denmark 2022 - stage-1

Olav Kooij behaalde gisteren in zijn nog zeer prille profloopbaan al zijn tiende zege door in de Ronde van Denemarken in een machtige sprint Touretappewinnaar Jasper Philipsen naar de tweede plek te verwijzen. Met die overwinning topt de Zuid-Hollander een mooi lijstje met jonge veelwinnaars.

Jonge winnaars

De Finse wielertwitteraar @ammattipyöräily zocht namelijk uit hoe jong (en ging daarbij terug naar 2005) de jongste renners waren toen ze hun tiende profzege boekte. Olav Kooij blijkt de jongste van allemaal te zijn en troeft daarmee toch wat renners af die na die tiende zege nog wel het een en ander wonnen...

Op Andrea Guardini na zijn het allemaal meervoudig etappewinnaars in de Tour de France die Kooij voorblijft. Kooij lijkt dus een mooie toekomst in het verschiet te hebben liggen. Maar voor het zover is krijgt hij in de meer nabije toekomst vandaag en morgen nog sprintkansen en zal hij vanaf 24 augustus te bewonderen zijn in de Deutschland Tour.

Pelotonpraat
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2022