HomeAchtergrond5 redenen om de Tour de l'Avenir op de voet te volgen

5 redenen om de Tour de l’Avenir op de voet te volgen

Naast de Vuelta a España is ook de Tour de l'Avenir deze week. Oftewel de Tour de France voor beloften. Die moet je dan ook volgen!

1) Team NL
De eerste reden om de Tour de l’Avenir te volgen is de Nederlandse ploeg, die gisteren de openingsploegentijdrit glansrijk wist te winnen. Tim van Dijke, Loe van Belle, Rick Pluimers (allen Team Jumbo-Visma), Casper van Uden, Enzo Leijnse (beiden Team DSM) en Axel van der Tuuk (Metec) waren duidelijk de beste in de korte race tegen de klok.

Van Belle is de eerste drager van de leiderstrui. Hij is ook de renner die eventueel iets kan uitrichten in de bergen, maar over het algemeen heeft de ploeg van bondscoach Adriaan Helmantel een team voor de vlakke etappes. Van Uden is een sterke sprinter, terwijl ook Van Dijke en Pluimers iets moeten kunnen uitrichten op korte heuveltjes.

2) Veel Jumbo-Visma-renners
Naast de drie genoemde renners van Team Jumbo-Visma, rijden nog zes renners van Team Jumbo-Visma de Tour de l’Avenir. Michel Hessmann en Thomas Gloag (beiden de hoofdmacht) hopen een klassement te rijden. Verder is het uitkijken naar Archie Ryan (Ierland), Per Strand Hagenes, Johannes Staune-Mittet (Noorwegen) en Colby Simmons (Amerika) van de opleidingsploeg. Met Staune-Mittet is bovendien een van de kanshebbers op het eindklassement genoemd.

Staune-Mittet
Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2022 Johannes Staune-Mittet

3) Strijd om klassement
Die strijd om het klassement belooft spannend te worden, want een aantal renners lijkt behoorlijk aan elkaar gewaagd. België start met twee topfavorieten: Cian Uijtdebroeks (BORA-hansgrohe) en Lennert Van Eetvelt (volgend seizoen Lotto Soudal). Andere renners die zich dit seizoen hebben laten zien als toekomstig-klassementsrenners zijn Leo Hayter (volgend jaar INEOS Grenadiers), Lenny Martinez (volgend jaar Groupama-FDJ), Rudy Porter, Felix Engelhardt (volgend jaar beiden Team BikeExhange-Jayco) en Jacob Hindsgaul (Uno-X Pro Cycling Team).

4) Toptalent Romain Grégoire
Hij wordt niet meteen gerekend tot een van de topfavorieten voor het eindklassement, maar Fransman Romain Grégoire, die volgend jaar uitkomt voor Groupama-FDJ, gaat zeker zijn stempel drukken op het koersverloop. Hij geldt als het grootste Franse talent in jaren en heeft zich als eerstejaars belofte meermaals laten zien dit jaar. Adri van Houwelingen en Adriaan Helmantel vertelden onlangs tegen Wieler Revue dat hij het niveau ontgroeid is. Grégoire won onder meer de belofte-editie van Luik-Bastenaken-Luik.

5) Goed te volgen
Het leuke is dat de Tour de l’Avenir in tegenstelling tot eedere jaren goed te volgen is. De organisatie van de wedstrijd biedt iedere dag een livestream aan via hun website. De Tour de l’Avenir duurt tot en met zondag 28 augustus en de renners zullen onder meer La Toussuire moeten bedwingen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...