Jumbo-Visma bevestigt komst Van Baarle en Kelderman: 'Het voelde eigenlijk nog steeds als mijn thuisploeg'

De transfers hingen in de lucht, maar Jumbo-Visma heeft onthuld dat Dylan van Baarle en Wilco Kelderman volgend jaar voor de ploeg rijden.

Criterium du Dauphine Libere  stage-3

Van Baarle reed nog niet eerder in Nederlandse dienst en is dolblij dat het eindelijk gaat gebeuren. "Ik kijk heel erg uit naar volgend jaar. Het voelt als thuiskomen, als Nederlandse renner in een Nederlandse ploeg. Ik heb er veel zin in. Ik heb de ontwikkeling van de ploeg de laatste jaren nauwlettend in de gaten gehouden. Die was in een stijgende lijn en dat is voor mij de reden om voor Team Jumbo-Visma te kiezen."

Wilco Kelderman kwam al uit voor de ploeg toen het nog het lachertje in het peloton was. "Ik ben superblij om weer samen te gaan werken. Ik ben er een paar jaar weggeweest, maar Team Jumbo-Visma voelde eigenlijk nog steeds als mijn thuisploeg. Ik ken er de mensen heel goed en ik heb ook altijd contact gehouden. Ik denk dat dit in mijn carrière de juiste ontwikkeling is."

Afgelopen jaren klonk er regelmatig kritiek op Jumbo-Visma dat er te weinig Nederlanders van naam rijden. Sportief directeur Merijn Zeeman is blij met twee sterke Nederlanders: "Dat Wilco terugkeert in het team waar het voor hem begonnen is, geeft ons een speciaal gevoel. En dat Dylan voor ons gekozen heeft, maakt ons trots en blij. Hij heeft een prachtig palmares en is een zeer gewaardeerde renner in het peloton. Wij zijn hongerig om grote prijzen te pakken en met Dylan in ons team vergroten we de kans van slagen.”

Nieuws
  • Photo NV/PN/Cor Vos © 2021