Team Jumbo-Visma maakt favorietenrol waar met winst in ploegentijdrit, Gesink pakt leiderstrui

Team Jumbo-Visma heeft haar favorietenrol waargemaakt en de ploegentijdrit in Utrecht glansrijk gewonnen. Robert Gesink is de eerste leider.

Vuelta Espana 2022 - Teams presentation

Het Spaanse Burgos-BH schoot de Vuelta in Utrecht in gang. Lang kon de ploeg van Jetse Bol daar natuurlijk niet van genieten, want al snel doken er teams onder de tijd van Burgos-BH. Het was Team BikeExhange-Jayco die de eerste echte richttijd neerzette. De formatie van Simon Yates deed 25 minuten en elf seconden over de 23,3 kilometer.

Er was een aantal teams dat tegen de tijd van de Australiërs aanzat, maar UAE Team Emirates en BORA-hansgrohe kwamen een paar luttele seconden te kort. De topfavorieten moesten met INEOS Grenadiers, Quick-Step Alpha Vinyl en Team Jumbo-Visma nog komen. Ze waren allemaal sneller onderweg. De snelste tijd was van Team Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg was respectievelijk veertien en zeventien seconden sneller onderweg dan Quick-Step Alpha Vinyl en INEOS Grenadiers.

De grote vraag: konden Roglic en co dat volhouden? De verhoudingen lagen aan de finish in elk geval anders, want INEOS Grenadiers wist het gat op Quick-Step Alpha Vinyl goed te maken en was aan de meet een seconde sneller. Het wachten was op Team Jumbo-Visma. Even leek het nog spannend te worden, maar al met al was Jumbo-Visma dertien seconden sneller. Robert Gesink kwam als eerste over de meet en pakt zodoende de rode leiderstrui.

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2022