Dolgelukkige Robert Gesink: 'Een geweldige manier om me te bedanken voor al het werk dat ik heb geleverd'

Robert Gesink kwam als eerste over de meet in de door Team Jumbo-Visma gewonnen ploegentijdrit. Hij krijgt de rode leiderstrui omgehangen.

Waalse Pijl 2022

Onderweg zette Team Jumbo-Visma de snelste tijd neer en aan de meet was het uiteindelijk dertien seconden sneller dan INEOS Grenadiers en veertien seconden dan Quick-Step Alpha Vinyl. Met een laatste kopbeurt hield Gesink de ploeg nog in gang en kwam hij als eerste over de streep.

"Ik kan het nog niet echt geloven", vertelde een stralende Gesink net na afloop. "Ik moet de jongens bedanken, want ze waren zo sterk. Ik ben heel dankbaar dat ik nu in het rood mag staan. Een van de absolute hoogtepunten van mijn loopbaan."

Gesink en zijn collega's kregen onderweg de tussentijden mee en dus wisten ze bij Team Jumbo-Visma dat ze snel waren onderweg. "Maar je moet het wel tot het einde zien vol te houden. Alles kan gebeuren in een ploegentijdrit. Maar ik wist dat we er de kwaliteiten voor hadden, want we hebben zoveel sterke jongens in deze ploeg."

Het was het plan om Gesink als eerste over de streep te laten komen. "Meestal is het mijn taak om de ploeg en Primoz te helpen. Het is geweldig dat ze me op deze manier bedanken voor al het werk dat ik heb geleverd. Dit was het plan en dit is een droom die uitkomt."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022