Remco Evenepoel tevreden met derde plaats: 'Gemiddeld gewicht renners Jumbo-Visma is tien kilo hoger'

Remco Evenepoel werd met zijn Quick-Step Alpha Vinyl derde in de ploegentijdrit en was daar zeer tevreden mee.

Vuelta Espana 2022 - 77th edition - Day 1 Official fotoÕs

Enkel INEOS Grenadiers (1 seconde) en winnaar Team Jumbo-Visma (14 seconden) waren sneller dan de Belgische ploeg. Evenepoel had echter ook niet verwacht dat hij met zijn ploeg voor de dagwinst zou kunnen gaan. "Ik ben best tevreden met deze derde plek", was Evenepoel zijn eerste reactie. "Als je het gemiddelde gewicht van Jumbo-Visma vergelijkt met het onze, dan ligt dat van hen tien kilo hoger."

Daarom verwachtte Evenepoel niet voor de eerste plaats te gaan in de ploegentijdrit. "Als je echt puur voor de ritwinst wilde gaan, dan hadden we meer jongens met gewicht moeten meenemen. Maar dat is niet het doel van de Vuelta uiteraard. Ik denk niet dat we ontevreden mogen zijn. Ik mag heel fier zijn op alle jongens. Derde op veertien seconden is gewoon heel goed."

Evenepoel had graag gewonnen met de ploeg, maar is blij dat hij en zijn ploeg de leiderstrui nog niet hoeven te verdedigen. "Als INEOS nu gewonnen had, met die paar honderdsten sneller, dan had het meer gepikt. We hadden in de meeting nog gezegd dat als ik de sterkste was, dat ik de laatste meters voor mijn rekening zou nemen. Ik heb onderweg ook lange beurten gedaan van een kilometer. Het was nodig om de snelheid hoger te houden."

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2022